Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
150 g Udená slanina
-
500 g Kyslá kapusta
-
1 ks Cibuľa
-
p.ch. Bračová masť
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Jednoduché tradičné jedlo, zemiaky s kyslou kapustou a slaninkou. Chutné a sýte jedlo.
(Visited 2 800 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky uvaríme v šupke v solenej vode. Po uvarení necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky. |
2
Hotovo
|
Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno a opečieme na rozhorúčenej bravčovej masti. Následne pridáme cedenú kapustu a dusíme do mäkka. Podľa potreby môžeme podlievať vodou alebo šťavou z kyslej kapusty. Nakoniec dochutíme soľou a mletým čiernym korením. |
3
Hotovo
|
Slaninku si nakrájame na kocky a popražíme na troške masti. |
4
Hotovo
|
|