Ingrendiencie
-
1 ks Bravčové mäso
-
6 ks Šunka
-
2 pl Horčica
-
2 kc Cibuľa
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
2 ks Paprika
-
0,5 ks Cuketa
-
p.p. Bračová masť
-
p.p. Olej
Popis
Jednoduchý, chutný pokrm na obed či večeru. Jemne medailóniky z panenky s orestovanými zeleninovými špízmi, preliate brusnicovou coulis. Ak sa Vám žiada príloha, odporúčame varené zemiaky.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zeleninu si nakrájame, dáme do nádoby, pokvapkáme troškou oleja a zasypeme pizza korením. Napicháte si čokoľvek podľa chuti, môžete sprudka minútku-dve z každej strany osmažiť na bravčovej masti. |
2
Hotovo
|
Medzitým si pripravíme mäso, odblaníme keď je treba, umyjeme, vysušíme, poriadne potrieme dijonskou horčicou, osolíme, okoreníme, obalíme v šunke (ak sa vám bude rozpadávať, pomôžte si špáratkami) a sprudka osmažíme na bravčovej masti cca 1 minútku z každej strany. Preložíme do sklenenej jánskej misky, prelejeme výpekom, zakryjeme poklopom a dáme piecť do trúby na 200 stupňov 9 min ak chcete mať sýto ružovú, jemne ružovú na 12 min a prepečenú na 15 min. |
3
Hotovo
|
Medzitým si do hrnca pridáme cca 2-3 PL brusnicového džemu a 1 PL vody, premiešame, privedieme do varu a vypneme. Keď je panenka hotová, vyberieme ju z jánskej misky, a rozkrájame na medailóniky. Prelejeme výpekom, brusnicovou omáčkou a podávame so špízmi. |