• Home
  • Pečené
  • Babičkine cesnakové trojuholníčky – robím ich vždy z dvojitej dávky, pretože zo stola zmiznú behom chvíle!
0 0
Babičkine cesnakové trojuholníčky – robím ich vždy z dvojitej dávky, pretože zo stola zmiznú behom chvíle!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1ČL Kryštálový cukor
4štipky posypať Rasca
4 ČL Sušené droždie
2 ČL Soľ
800 g Polohrubá múka
250 g Hera
1 dcl Olej
5 dcl Polotučné mlieko
12 ks Strúčiky cesnaku
5 ks Žľtky

Babičkine cesnakové trojuholníčky – robím ich vždy z dvojitej dávky, pretože zo stola zmiznú behom chvíle!

Kuchyňa:
  • 95min.
  • Porcie 8
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať
(Visited 1 186 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cesto som si nechala urobiť v domácej pekárni na program Príprava alebo Cesto, ale môžete ho vypracovať aj normálne rukami a nechať tak 1 hodinku kysnúť.

2
Hotovo

Medzitým si pripravíme náplň – zmiešame Heru s cesnakom, žĺtky a osolíme. Potom cesto rozdelíme na 5 častí, rozvaľkáme, potrieme plnkou a zavinieme ako závin.

3
Hotovo

Dáme na plech s pečenie podložkou alebo papierom. Potrieme dôkladne žĺtkom, posypeme rascou alebo syrom / podľa chuti /. Nožnicami nastriháme na každom závinu tvary trojuholníčkov / stačí nastrihnúť len hornú časť cesta / alebo radielkom.

4
Hotovo

Dáme do rozpálenej rúry asi na 180 stupňov na asi 30 – 35 minút. Po upečení jednotlivé trojuholníčky od seba oddelíme napr. príborovým nožom.

Lydia

Predošlý
Najlepší slávnostný šalát z kuracieho mäsa, šunky, syra a zeleniny! V kuchyni sa po ňom len tak zapráši!
Ďalší
Zdravý karfiol bez smaženia sa stane zaručene vaším novým obľúbeným jedlom!
Predošlý
Najlepší slávnostný šalát z kuracieho mäsa, šunky, syra a zeleniny! V kuchyni sa po ňom len tak zapráši!
Ďalší
Zdravý karfiol bez smaženia sa stane zaručene vaším novým obľúbeným jedlom!