Ingrendiencie
-
180 g Hladká múka
-
4 ks jablká
-
2 ks Žľtky
-
140 g Kryštálový cukor
-
50 g Maslo
-
125 ml Mlieko
-
p.p. Prášok do pečiva
-
p.p. Soľ
Popis
Priznajte to! Keď sa vrátite po práci domov, rovnako ako milióny ďalších pracovníkov tak sa zastavíte v najbližšej cukrárni a hľadáte „niečo sladké“, čím by ste si aspoň trochu osladili život!
Aj ja to často robím. Nie každý si však môže každý deň dovoliť kupovať zákusky v cukrárni. Čo si budeme hovoriť, celkom to lezie do rodinného rozpočtu. Preto si dnes upečieme domáci rustikálny taliansky jablkový koláč, ktorý Vám určite chuť na sladké zaženie. Navyše ste si vždy istí o prirodzenosti ingrediencií a zostane Vám viac peňazí na ďalšie radovánky.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najprv si odložte 3 PL kryštálového cukru, ktoré využijeme neskôr na posyp koláča. Zvyšok cukru vyšľahajte so žĺtkami. |
2
Hotovo
|
Následne pridajte mlieko, múku a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte. |
3
Hotovo
|
Teraz prichádzajú na rad jablká, ktoré ošúpte, nakrájajte na plátky a vyložte na cesto. |
4
Hotovo
|
Piecť by ste mali vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C niečo cez pol hodiny (cca 35 minút). Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |