Ingrendiencie
-
800 g Bravčové mäso
-
300 g Kuracie mäso
-
1 ks Cibuľa
-
200 ml Mlieko
-
70 g Chleba
-
p.p. Soľ, korenie
-
Na vrch
-
200 ml Kyslá smotana
-
2 ks Vajcia
-
150 g Tvrdý syr
-
p.ch. Kôpor
-
na ozdobu Majonéza
Popis
Výborné jedlo z mletého mäsa, ktoré zatieni všetky ostatné jedlá z mletého mäsa. Na prípravu jednoduché, na chuť neprekonateľné. Raz vyskúšate a karbonátky nebudete robiť už inak.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Chlieb namočíme do 100 ml mlieka, potom vyžmýkame a pridáme do mäsovej zmesi (zmiešame bravčové a kuracie mleté mäso). K mäsu pridáme aj nakrájanú cibuľku, soľ a korenie. |
2
Hotovo
|
Do mäsa pridáme aj zvyšné mlieko a vymiešame jednotnú hmotu. Ja si mäso meliem sama doma a zvyšné mlieko vždy prelejeme cez mlynček. Ak sa vám hmota zdá príliš tekutá, pridajte trochu strúhanky alebo ovsených vločiek. |
3
Hotovo
|
Z hmoty tvoríme jednotlivé karbanátky, ktoré navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie. |
4
Hotovo
|
Nakoniec som ešte navrstvila do cukrárskeho vrecka trochu majonézy a ozdobila vrch fašírok. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri teplote 200 stupňov. Prípadne pečte tak dlho, aby bolo mäsko upečené – záleží to od typu vašej rúry, aj od hrúbky fašírok. |
5
Hotovo
|
Želáme vám dobrú chuť! 🙂 Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |