Ingrendiencie
-
PRÍPRAVA MÄSA
-
Bravčové mäso
-
2 pl Bračová masť
-
3 ks Cibuľa
-
350 g Lečo
-
1 pl Paradajkový pretlak
-
Soľ, korenie
-
Mletá červená paprika
-
Rasca mletá
-
HALUŠKY
-
4 ks Zemiaky
-
100 h Hladká múka
-
100 g Polohrubá múka
-
Soľ
Popis
Sklárske mäso na šťave s haluškami. Jednoduché a sýte jedlo pre všetkých hladošov. Mäso z bravčového pliecka, udusené na leči, ak máte radi pikantnejšie pridajte viac štipľavej mletej papriky, ak nie použite sladkú mletú papriku.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na rozpálenej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania krátko popražíme. Potom pridáme lečo, korenie, sladkú aj štipľavú papriku, rascu, soľ a pretlak. Premiešame, prikryjeme a pri miernej teplote dusíme domäkka. Počas dusenia mäso podľa potreby podlievame horúcou vodou. |
2
Hotovo
|
Suroviny na halušky zmiešame, vymiešame cesto a z doštičky hádžeme halušky do vriacej osolenej vody. Uvarené sú, keď vyplávajú na povrch. Halušky scedíme a aby sa nezlepili, vmiešame do nich trochu šťavy z mäsa. |
3
Hotovo
|
Náš tip : Ak sú zemiaky veľmi vodové, môžeme do cesta pridať jedno celé vajce, vtedy sa halušky nerozvaria. Mäso stačí podliať malým množstvom vody, pretože pustí vlastnú šťavu. |
4
Hotovo
|
|