• Home
  • Raňajky
  • Báječný recept na najmäkšie rohlíčky na svete! Nič lepšie ste nejedli, stačí len pár surovín a dobrota je hotová!
0 0
Báječný recept na najmäkšie rohlíčky na svete! Nič lepšie ste nejedli, stačí len pár surovín a dobrota je hotová!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

2 hrnčeky Mlieko
3/4 hrnčeka Olej
2 ks Bielka
1 pl Kryštálový cukor
1 bal. Sušené droždie
cca 900 g Hladká múka
1 čl Soľ
2 ks Žľtky
alebo lekvár,tvaroh... Mletý mak

Báječný recept na najmäkšie rohlíčky na svete! Nič lepšie ste nejedli, stačí len pár surovín a dobrota je hotová!

Kuchyňa:
  • 30 min.
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Už ste niekedy ochutnali dobrotu, ktorá Vám zaručene obrátila život hore nohami? Ak nie, tak to ste ešte zrejme nikdy neochutnali rožteky, ktoré Vás svojou jemnosťou a chuťou úplne dostanú. Ľahkosť a jemnosť cesta je tak neskutočná, že už nikdy nebudete chcieť jesť nič iné. Ihneď si ich zamilujete, a budete ich piecť na na všetky oslavy, pretože s nimi zo ženiete zaručený úspech.

(Visited 2 369 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V prvom rade si do rajnice nalejeme mlieko, do ktorého pridáme olej, cukor, bielka, droždie a zmes dobre premiešame. Následne pridáme polovicu preosiatej múky, zamiešame a pridáme zvyšok múky. Z tejto zmesi vymiešame jednotné cesto, ktoré by malo byť mäkké a lepivé. Cesto položíme na pomúčenú dosku, kde ho zmiesime a prípadne pridáme ešte múku.

2
Hotovo

Zmiesením vymiesime jednotný bochník, ktorý vložíme do olejom vopred vymastenej misy. Olejom natrieme aj samotné cesto. Cesto v mise prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vykysnúť na teplom mieste. Po nejakom čase by cesto malo zdvojnásobiť svoj objem.

3
Hotovo

Akonáhle vyberieme cesto z misy, rozdelíme ho na dve polovice. Jednu polovicu rozdelíme na 4 bochníky a každý z nich ešte na polovicu. Ak počítame teda správne, tak z jednej polovice cesta nám vznikne 8 malých bochníkov. Ak budeme pracovať s bochníčky, ostatné prikryjeme, aby nám nevyschli.

4
Hotovo

Bochníčky si rozvaľkáme, jednu stranu naplníme ľubovoľnou náplňou, a opačnú stranu si narežene nožíkom. Zrolujeme do tvaru rožteka.

5
Hotovo

Takto pripravené rožteky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich žĺtkom a pečieme pri teplote 190 stupňov do zlatista, približne 15 minút.

Zdieľajte tento skvelý recept na najmäkšie rohlíky so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

Lydia

Predošlý
Tu je návod od mojej babičky, ako variť krúpy, na ktoré sa akosi zabudlo. Dokonca chutili aj deťom a pýtali si dupľu!
Ďalší
Recepty Lahodný Nutellový dezertík s banánmi pripravený už za pár minút!
Predošlý
Tu je návod od mojej babičky, ako variť krúpy, na ktoré sa akosi zabudlo. Dokonca chutili aj deťom a pýtali si dupľu!
Ďalší
Recepty Lahodný Nutellový dezertík s banánmi pripravený už za pár minút!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here