• Home
  • Koláče
  • Babkine milované pečivo. Syrovo-tvarohové pagáče, u nás sa zjedia hneď!
0 0
Babkine milované pečivo. Syrovo-tvarohové pagáče, u nás sa zjedia hneď!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

60 dkg Hladká múka
3 dkg Čerstvé droždie
1 dcl Mlieko
1ČL Kryštálový cukor
25 dkg Margarín
25 dkg Tvaroh
20-30 dkg Strúhaný syr
175 g Kyslá smotana
3 ks Žľtky
p.ch. Soľ

Babkine milované pečivo. Syrovo-tvarohové pagáče, u nás sa zjedia hneď!

Kuchyňa:
  • 50 min.
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Ak si chceš pripraviť slané pečivo, tento recept nevynechaj, budeš prekvapený aké sú chutné tieto pagáče!

(Visited 442 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Smotanu (izbovej teploty zmiešame so žĺtkami. Múku zmiešame s margarínom a so soľou. Pridáme kvások a vajíčkovú hmotu a tvaroh. Vymiesime a necháme odležať asi 1 hodinu.

2
Hotovo

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, posypeme strúhaným syrom (2/3) , zrolujeme a necháme znovu odležať v chladničke asi 30 minút. Po odležaní rolky vyvaľkáme na 3 cm hrubý obdĺžnik. Potrieme žĺtkom a posypeme zvyšným syrom.

3
Hotovo

Rozrežeme na malé kocky cca 4×4 cm a poukladáme ich na plech. Pečieme pri teplote 200°C asi 25-30 minút. Vykrajovať môžete aj okrúhle pagáčiky. Len dávajte pozor aby sa vám veľa cesta nezvýšilo lebo to už nebude lístkové!

Lydia

Predošlý
Raňajková slaná ,,buchta,, so šunkou, nakladanou uhorkou, kápiou, syrom a vajíčkami.
Ďalší
Predošlý
Raňajková slaná ,,buchta,, so šunkou, nakladanou uhorkou, kápiou, syrom a vajíčkami.
Ďalší
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here