• Home
  • Polievky
  • Babičkina domáca fazulačka: Rýchla polievka od mojej babičky, ktorú mi pripravovala, už keď som bola malá. Je výdatná a chutí úžasne!
0 0
Babičkina domáca fazulačka: Rýchla polievka od mojej babičky, ktorú mi pripravovala, už keď som bola malá. Je výdatná a chutí úžasne!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
400 g Biela fazuľa
3 ks Zemiaky
3 l Voda
1 ks Cibuľa
1 ks Mrkva
1 ks Nasekaný zeler
1 ks Petržlen
1 pl Hladká múka
30 ml Slnečnicový olej
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Majorán

Babičkina domáca fazulačka: Rýchla polievka od mojej babičky, ktorú mi pripravovala, už keď som bola malá. Je výdatná a chutí úžasne!

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Pamätáte si ako deti tie fantastické polievky, čo robili babičky na dedine vždy cez prázdniny? V živej pamäti ich máme aj my, a preto sme sa rozhodli takúto polievku si nielen pripraviť vo vlastných domácnostiach, ale aj sa o tento recept s Vami podeliť.

Pravdepodobne ste už takú polievku aspoň raz v živote urobili aj Vy, ale nezaškodí sa inšpirovať aj tajomstvami z cudzej kuchyne. Niekedy nás prekvapí natoľko, že si ich osvojíme ako svoje vlastné. Aby ste polievku nemuseli dlho variť, nezabudnite si fazuľa aspoň pár hodín vopred namočiť.

(Visited 620 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Namočenú fazuľu si opláchnite. Dajteju variť do osolenej vody a počkajte, kým nezačne mäknúť. Môže to trvať približne 30 minút, záleží aj na tom, ako dlho bola namočená.

2
Hotovo

Medzitým si očistite a umyte zemiaky a nakrájajte ich na menšie kocky, aby sa rýchlejšie uvarili a zaoblili. Rovnako si nakrájajte nadrobno cibuľu, ktorú môžete a nemusíte opiecť dozlatista na inej panvici. Mrkvu, zeler i petržlen si nakrájajte na menšie kúsky a všetko spolu dajte variť k polomäkkej fazuli. Varte spolu asi 20 minút.

3
Hotovo

Keď bude fazuľa a zelenina mäkká, rozmiešajte si v pohári múku s trochou vody a za stáleho miešania vlejte do polievky. Nezabudnite polievku po primiešaní múky miešať aspoň ďalšiu minútu, aby sa Vám v polievke nevytvorili hrudky.

4
Hotovo

Pridajte do polievky soľ a korenie, a varte ešte niekoľko minút. Minútu pred koncom varenia prisypte majorán. Ten by sa nikdy nemal prisypať do jedla skôr, než na konci, pretože môže zhorknúť a úplne pokaziť chuť jedla.

5
Hotovo

Ak máte radi údeniny, pridajte do polievky spolu so zeleninou aj kúsok údenej šunky. Polievka bude po nej krásne voňať a pochvaľovať si ju budú aj chlapi.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Babkine milované pečivo. Syrovo-tvarohové pagáče, u nás sa zjedia hneď!
Ďalší
Zázračný nápoj proti rôznym chorobám a na zvýšenie celkovej imunity
Predošlý
Babkine milované pečivo. Syrovo-tvarohové pagáče, u nás sa zjedia hneď!
Ďalší
Zázračný nápoj proti rôznym chorobám a na zvýšenie celkovej imunity
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here