• Home
  • Večere
  • 100 rokov starý recept na slaný podplameník od mojej babičky z Oravskej Lesnej. Lepší slaný koláč ste ešte nejedli!
0 0
100 rokov starý recept na slaný podplameník od mojej babičky z Oravskej Lesnej. Lepší slaný koláč ste ešte nejedli!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
500 g Hladká múka
150 ml Mlieko
1 čl Kryštálový cukor
1 čl Soľ
1 ks Vajcia
3 pl Olej
1/2 kocky Čerstvé droždie
2 ks Zemiaky
Na vrch:
350 g Kyslá smotana
200 g Slanina
2 ks Červená cibuľa

100 rokov starý recept na slaný podplameník od mojej babičky z Oravskej Lesnej. Lepší slaný koláč ste ešte nejedli!

Kuchyňa:
  • 30 min.
  • Porcie 6
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Na vrch:

Popis

Zdieľať

Dlho som hľadala, nakoniec našla a konečne aj vyskúšala. Dávam si ho vždy na jarmoku a priznám sa, že hoci som sa ho snažila napodobniť aj doma, nikdy sa mi nepodarilo dosiahnuť tej správnej chuti cesta.

Až teraz som konečne našla recept, ktorý je pre mňa perfektný. Podplameník chutí ako z Moravského jarmoku. Je fantastický, voňavý a navyše, keď máte dobrý recept, jeho príprava je skutočne jednoduchá.

(Visited 5 389 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V miske zmiešame vlažné mlieko, rozdrobené droždie a cukor. Počkáme, než vyjde kvások.
Do inej misky preosejeme múku, pridáme soľ, vajce, olej a tiež zemiaky, ktoré sme si uvarili a roztlačili.

2
Hotovo

Nakoniec do cesta vmiešame aj kvások a vypracujeme cesto, ktoré je vláčne a hladké – podľa potreby pridáme múku alebo naopak mlieko.
Necháme nakysnúť.

3
Hotovo

Keď cesto vykysne, preložíme ho na pomúčenú dosku a ešte premiesime a necháme aspoň 15 minút odpočinúť.
Zatiaľ si pripravíme plech, ktorý dobre vymastíme olejom alebo maslom (môžete piecť aj na papieri na pečenie, ale na masle je najlepšie).

4
Hotovo

Na plech navrstvíme rovnomerne cesto – pretiahneme ho rukami do všetkých rohov – je potrebné myslieť na to, že cesto počas pečenia ešte narastie.
Potrieme kyslou smotanou, slaninou nakrájanou na kocky a nakrájanou cibuľkou.

5
Hotovo

Šup do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút – okraje by mali byť zlatisté.

Želáme vám dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Silnejšia ako lieky a na nohy vás postaví raz dva! Recept na pravú cesnakovú polievku.
Ďalší
Recept na jedinečný jablkový koláč s makom pripravený za 30 minút!
Predošlý
Silnejšia ako lieky a na nohy vás postaví raz dva! Recept na pravú cesnakovú polievku.
Ďalší
Recept na jedinečný jablkový koláč s makom pripravený za 30 minút!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here