Ingrendiencie
-
3 l Voda
-
50 ml Olej
-
50 g Cibuľa
-
50 g Hladká múka
-
50 g Hrášok
-
20 g Soľ
-
50 g Suchá fazuľa
-
50 g Šošovica
-
50 g Jačmenné krúpy
-
300 g Zemiaky
-
100 g Zelenina
-
10 g Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Mletá červená paprika
Popis
Vďačná sýta klasická polievka, akú varievali ešte naše babičky. Výborná aj ako hlavný chod s krajcom chleba. Hŕstková polievka je nielen hustá, ale vďaka svojmu zloženiu aj výživná.
(Visited 696 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
V neosolenej vode necháme cez noc namočené strukoviny, každú zvlášť. |
2
Hotovo
|
Na druhý deň vodu zlejeme a strukoviny prepláchneme čistou vodou. Na oleji orestujeme v hrnci na jemno nakrájanú cibuľu, zasypeme múkou a urobíme zásmažku. Prípadne použijeme na zásmažku aj mletú červenú papriku. |
3
Hotovo
|
Zalejeme studenou vodou a dáme variť najskôr fazuľu a hrach, neskôr šošovicu a krúpy. Pridáme zemiaky, nastrúhanú zeleninu, cesnak, majoránku a znovu povaríme. |
4
Hotovo
|
Hŕstkovú polievku dochutíme podľa chuti soľou a korením. |