Ingrendiencie
-
500 g Polohrubá múka
-
125 g Hera
-
150 g Tekvicové semiačka
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
1 pl Kryštálový cukor
-
30 g Čerstvé droždie
-
3 dcl Voda
-
p.ch. Biele mleté korenie
Popis
Tip : namiesto tekvicových semiačok, možno použiť nadrobno nakrájanú slaninku, určite ocení hlavne mužská časť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešame cukor, droždie a jednu polievkovú lyžicu múky v teplej vode a necháme na pár minúť kysnúť na teplom mieste. |
2
Hotovo
|
Vo veľkej mise zmiešame zvyšok múky, soľ, na drobno nakrájaný alebo rozpučený cesnak, polovičné množstvo nachystaných tekvicových semiačok a roztopenú Heru. |
3
Hotovo
|
Potom do misy primiešame droždie a hnetieme rukami, až kým cesto nie je hladké a pružné. Keď je cesto dostatočne vypracované, zakryjeme ho utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste, až kým nezdvojnásobí svoj objem. |
4
Hotovo
|
Cesto položíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve rovnaké polovice. Z každej časti rukami vytvarujeme guľu a rukou v nich urobíme v strede dieru. Krúživým pohybom ruky vyhladíme steny v strede diery. Oba vence preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme vodou a posypeme tekvicovými semiačkami. Cesto opäť necháme vykysnúť na teplom mieste a pečieme dozlata v rúre rozohriatej na 180° |