Ingrendiencie
-
800 g Filety z lososa
-
50 g Sušené paradajky
-
30 g Kapary
-
3 ks Chilli papričky
-
5 ks Cherry paradajky
-
1 kg Zemiaky
-
350 ml Mlieko
-
150 g Maslo
-
p.ch. Soľ
-
p.p. Olej
Popis
Príprava lososa je trochu zložitejšia na postup, ale výsledok stojí zato. Ľahké, zdravé a sýte jedlo na každú príležitosť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a nasypeme do dierovanej nádoby. Osolíme a dáme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 96 °C, čas 30 – 40 minút. Po uvarení zemiaky rozmixujeme, pridáme maslo, teplé mlieko a dochutíme soľou. Kašu odložíme na teplé miesto, kým sa upečie losos, alebo pred podávaním zohrejeme v rúre. |
2
Hotovo
|
Lososa očistíme od šupín a prípadných kostí, kožu na rybe ponecháme. Filety preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a osolíme. Kapary, sušené paradajky, cherry paradajky a čili papričky nasekáme na menšie kúsky a nasypeme na lososa. Do stredu mäsa zapichneme teplotnú sondu a dáme piecť do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Horúca para 190 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 65 °C. |
3
Hotovo
|
Po upečení nakrájame rybu na jednotlivé porcie a podávame so zemiakovou kašou. |