• Home
  • Rôzne
  • Recept na jednoduché pirôžky zo starých rožkov. Ja už ich inak nerobím ..
0 0
Recept na jednoduché pirôžky zo starých rožkov. Ja už ich inak nerobím ..

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

4 ks staršie rožky
350-400 g Polohrubá múka
p.p. Mlieko
...lekvár alebo tvaroh Mletý mak

Recept na jednoduché pirôžky zo starých rožkov. Ja už ich inak nerobím ..

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Perfektný nápad na obľúbenú Slovenskú pochúťku – plnené pirohy. My ich máme najradšej na sladko, ale pokojne ich môžete naplniť aj tvarohom, kapustou s údeným mäskom, alebo akúkoľvek inú prílohou.

Ja milujem tie lekvárové s maslom a makom.

(Visited 239 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom – stačí aby sa rožky mliekom nasiakli, nemusia v ňom plávať. Necháme chvíľu odpočívať (asi 15 minút), aby pečivo zmäklo.

2
Hotovo

Potom do zmesi postupne sypeme polohrubú múku. Ja to robím tak, že najskôr nasypem od oka múku na mokré rohlíčky a spracujem rukami a potom postupne prisypávame a miešame, kým nevznikne jednotné cesto, ktoré sa nelepí, budete potrebovať približne 350 – 400 g múky. Ja do cesta pridávam aj štipku soli.

3
Hotovo

Teraz cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na tenký plát. Z cesta vykrojíme kruhy, na každý navrstvíme 1 lyžičku náplne a zavrieme – vytvoríme klasický tvar pirôžky.

4
Hotovo

Pirohy varíme klasicky v ľahko osolenej vode – keď vyplávajú na povrch, sú hotové!

Máme hotovo:) Dobrou chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
2 silné zložky, ktoré vyčistia Vaše telo od parazitov a znižujú ukladanie tuku. Úžasný recept!
Ďalší
Málo surovín, 20 minút času a vynikajúci obed z jednej panvice je na stole.
Predošlý
2 silné zložky, ktoré vyčistia Vaše telo od parazitov a znižujú ukladanie tuku. Úžasný recept!
Ďalší
Málo surovín, 20 minút času a vynikajúci obed z jednej panvice je na stole.