• Home
  • Rôzne
  • Univerzálne cesto: Dajte ho do potravinárskej fólie a do chladničky. Vydrží viac ako týždeň a sú z neho tie najlepšie buchty, aké som kedy jedla
0 0
Univerzálne cesto: Dajte ho do potravinárskej fólie a do chladničky. Vydrží viac ako týždeň a sú z neho tie najlepšie buchty, aké som kedy jedla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

50 g Čerstvé droždie
200 ml Mlieko
200g/maslo Margarín
1/2 čl Soľ
2 pl Kryštálový cukor
500 g Polohrubá múka

Univerzálne cesto: Dajte ho do potravinárskej fólie a do chladničky. Vydrží viac ako týždeň a sú z neho tie najlepšie buchty, aké som kedy jedla

Cuisine:
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Už názov cesta prezrádza, že je využívané najmä v Rusku. V tejto krajine ho preslávila obľúbená kuchárka Nikitu Chruščova a len čo ho po prvý krát ochutnáte, zamilujete si ho aj vy. S cestom sa výborne pracuje a po upečení je nadýchané, mäkkučké a krehké. Je vhodné na prípravu rôznych druhov pečiva, plnených bochníčkov alebo koláčov, ktoré dlho nestvrdnú.

(Visited 300 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

V teplom mlieku rozmiešame droždie. Pridáme soľ a cukor a zamiešame. Následne pridáme rozpustené maslo, ktoré môžeme nahradiť margarínom. Na záver pridáme polohrubú múku a vymiesime cesto.

2
Done

Takto pripravenú zmes môžeme zabaliť do fólie a uskladníme v chladničke aspoň na pol hodiny. Následne použijeme na prípravu ľubovoľného pečiva, cesto môžeme plniť.

3
Done

S cestom sa vynikajúco pracuje a v chladničke vydrží aj týždeň. Nech ho už využijete na akékoľvek pečené dobroty, prajeme vám dobrú chuť!

Lydia

previous
Koko-čoko guľôčky s čerešňami: Základ je v kávovej hmote, z ktorej urobíte guličky. Najlepšie chutia s čerešňami naloženými v rume!
next
Najlepšie Carbonara špagety so smotanou, cesnakom, slaninou a syrom! Recept, ktorý som si doniesla z Talianska!
previous
Koko-čoko guľôčky s čerešňami: Základ je v kávovej hmote, z ktorej urobíte guličky. Najlepšie chutia s čerešňami naloženými v rume!
next
Najlepšie Carbonara špagety so smotanou, cesnakom, slaninou a syrom! Recept, ktorý som si doniesla z Talianska!