0 0
Bryndzové pečivo.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

CESTO
300 ml Mlieko
40 g Čerstvé droždie
2 čl Kryštálový cukor
1 čl Soľ
100 ml Olej
1 ks Žľtky
500 g Hladká múka
PLNKA
300 g Bryndza
2 ks Vajcia
p.ch. Kôpor

Bryndzové pečivo.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • PLNKA

Popis

Zdieľať

Jemné, nadýchané, kysnuté cesto plnené bryndzovo – kôprovou plnkou. Bryndzové koláče sú vhodné k pivu, alebo vínu.
Z jednej dávky pripravíme dva veľké plechy.

(Visited 1 527 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Z uvedených surovín spracujeme cesto buď klasicky, alebo v pekárničke. Ak použijeme pekárničku, vypneme ju po prvom vymiesení a nenecháme ďalej kysnúť. Ak budeme robiť cesto klasicky, vymiesime ho a necháme 15 minút kysnúť.

2
Hotovo

Cesto rozvaľkáme asi na pol centimetra cez celú dosku. Bryndzu vymiešame s vajcami a podľa chuti pridáme nasekaný čerstvý kôpor. Bryndzu je dobré nechať predtým vonku z chladničky, aby sa dala dobre miešať. Túto plnku preložíme na cesto a po celej ploche rozotrieme. Potom začneme z oboch strán cesto stáčať ako roládu.

3
Hotovo

Keď prídeme ku stredu, rádielkom cesto prekrojíme. Vzniknú nám dva záviny, troška ich dlaňou sploštíme a nožom cik-cak nakrájame. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a necháme asi 15 minút nakysnúť. Potom ich potrieme bielkom, čo nám zostalo z vajca a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov. Pečieme asi 12-15 minút.

Lydia

Predošlý
Domáci čokoládový termix- tak lahodný.
Ďalší
Kokosovo-ananásová dobrota.
Predošlý
Domáci čokoládový termix- tak lahodný.
Ďalší
Kokosovo-ananásová dobrota.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here