• Home
  • Rôzne
  • Marshmallows – domáce penové cukríky
0 0
Marshmallows – domáce penové cukríky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

2 pl Želatína
30 g Práškový cukor
230 ml Voda
450 g Kryštálový cukor
2 čl Vanilková esencia
pštipku Soľ

Marshmallows – domáce penové cukríky

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Sladká penová maškrta pre malých aj veľkých milovníkov cukru. Domáca príprava a postup zaručí lepšiu a výraznejšiu chuť, ako v kupovaných cukríkoch. Pre farebné prevedenie stačí pridať kvapku potravinárskeho farbiva.

(Visited 434 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Plech (9x9) vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom a posypeme práškovým cukrom

2
Hotovo

Do menšej misky si nalejeme polovicu studenej vody a pridáme práškovú želatínu. Dobre premiešame a necháme cca 10 minút odležať.

3
Hotovo

Do menšieho hrnca nalejeme zvyšok vody a pridáme kryštálový cukor. Premiešame a varíme na strednej teplote, kým sa cukor nerozpustí.

4
Hotovo

Potom pridáme rozmiešanú želatína a dobre premiešame. Privedieme do varu - ale už nemiešame. Varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 115 °C.

5
Hotovo

Odstavíme a opatrne prelejeme do misy. Pridáme soľ a vanilkový extrakt. Následne šľaháme pri nízkej rýchlosti cca 2 minúty. Potom šľaháme pri vysokej rýchlosti 10 až 15 minút.

6
Hotovo

Zmes "rozotrieme" na pripravený plech. Necháme odležať cca 3 hodiny.
Keďže je zmes veľmi lepkavá, tak na rozotrenie môžete použiť stierku potretú olejom.

7
Hotovo

Vrch zľahka posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky.

Lydia

Predošlý
Škoricový chia puding s karamelovými pekanovými orechmi.
Ďalší
Úžasný marhuľový koláč s posýpkou.
Predošlý
Škoricový chia puding s karamelovými pekanovými orechmi.
Ďalší
Úžasný marhuľový koláč s posýpkou.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here