Ingrendiencie
-
2 pl Želatína
-
30 g Práškový cukor
-
230 ml Voda
-
450 g Kryštálový cukor
-
2 čl Vanilková esencia
-
pštipku Soľ
Popis
Sladká penová maškrta pre malých aj veľkých milovníkov cukru. Domáca príprava a postup zaručí lepšiu a výraznejšiu chuť, ako v kupovaných cukríkoch. Pre farebné prevedenie stačí pridať kvapku potravinárskeho farbiva.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Plech (9x9) vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom a posypeme práškovým cukrom |
2
Hotovo
|
Do menšej misky si nalejeme polovicu studenej vody a pridáme práškovú želatínu. Dobre premiešame a necháme cca 10 minút odležať. |
3
Hotovo
|
Do menšieho hrnca nalejeme zvyšok vody a pridáme kryštálový cukor. Premiešame a varíme na strednej teplote, kým sa cukor nerozpustí. |
4
Hotovo
|
Potom pridáme rozmiešanú želatína a dobre premiešame. Privedieme do varu - ale už nemiešame. Varíme, kým zmes nedosiahne teplotu 115 °C. |
5
Hotovo
|
Odstavíme a opatrne prelejeme do misy. Pridáme soľ a vanilkový extrakt. Následne šľaháme pri nízkej rýchlosti cca 2 minúty. Potom šľaháme pri vysokej rýchlosti 10 až 15 minút. |
6
Hotovo
|
Zmes "rozotrieme" na pripravený plech. Necháme odležať cca 3 hodiny. |
7
Hotovo
|
Vrch zľahka posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kocky. |