Ingrendiencie
-
200 g Hladká múka
-
1 ks Vajcia
-
250 ml Mlieko
-
1 čl Prášok do pečiva
-
21 ks Jablko
-
1 pl Olej
-
0,5 čl Soľ
Popis
Z Poľského receptára ponúkame jednoduchý, chutný recept na sladké lievance. Rýchle jablkové lievance vás výborne zasytia. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
V miske vyšľaháme celé vajíčko s mliekom a pridáme trochu oleja. V inej miske zmiešame odváženú múku s kypriacim práškom a soľou. |
2
Hotovo
|
Múku zapracujeme do tekutých ingrediencií tak, aby sme nemali žiadne hrudky. |
3
Hotovo
|
Nakoniec do cesta zapracujeme ostrúhané jabĺčka, z ktorých sme v dlaniach vytlačili prebytočnú šťavu. |
4
Hotovo
|
Misku zakryjeme utierkou a cesto necháme zhruba 30 minút odpočívať. Lyžicou tvarujeme malé placky do rozpáleného oleja a opekáme do zlatova z oboch strán. |
5
Hotovo
|
Lievančeky omastíme na papierovej utierke a pred podávaním zasnežíme práškovým cukrom. |