Ingrendiencie
-
300 g Kuracie prsia
-
1 ks Cibuľa
-
1 ks Mrkva
-
3 pl Kyslá smotana
-
2 pl Dijónska horčica
-
2 pl Horčica
-
2 pl Hladká múka
-
1 šálka Horúca voda
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.p. Olej
-
Marináda na mäso:
-
1-2 čl Kari korenie
-
1/2 čl Soľ
-
2 pl Sojová omáčka
-
p.ch. Čierne korenie
Popis
Kuracie mäso môžete pripraviť na milión spôsobov. Inšpirácia na krémovú horčicovú omáčku. Tento obed som robila ešte v nedeľu. V nedeľu vždy navarím viac, aby zostal obed aj na pondelok, ale tento neostal…
Všetko sa zjedlo, dokonca k obedu si manžel naložil aj druhýkrát, vraj to bolo fantastické. Určite vyskúšajte, ak máte dosť klasického kuracieho mäska na prírodno.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Takto môžete mäso marinovať aj celú noc. |
2
Hotovo
|
Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, mäso a orestujeme na miernom ohni. Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme. |
3
Hotovo
|
Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicou múky, horčicu a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala. |
4
Hotovo
|
Ako prílohu môžete podávať ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |