• Home
  • Neverili sme tomu, ale to asi nikto, kto neochutnal. Je to neuveriteľné, ale aj cuketa dokáže chutiť lepšie ako mäso! Len sa musí vedieť, ako na to!
0 0
Neverili sme tomu, ale to asi nikto, kto neochutnal. Je to neuveriteľné, ale aj cuketa dokáže chutiť lepšie ako mäso! Len sa musí vedieť, ako na to!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 ks Cuketa
3 ks Strúčiky cesnaku
p.ch. Petržlenová vňať
hrsť mleté vlaš.orechy
p.p. Olej
p.ch. Soľ, korenie

Neverili sme tomu, ale to asi nikto, kto neochutnal. Je to neuveriteľné, ale aj cuketa dokáže chutiť lepšie ako mäso! Len sa musí vedieť, ako na to!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Cuketa je vskutku úžasná zelenina a v súčasnosti veľmi populárna. Nielenže ju teda teraz kúpite úplne všade, ale navyše je aj vynikajúca a ľahká na prípravu. Ak ste teda aj Vy tejto zelenine prepadli a hľadáte nejaký nový recept, jeden tu pre Vás mám a nie hocijaký.

Cuketa spestrí Váš jedálniček, môžete ju totiž použiť ako ako prílohu k mäsám, tak ako jednohubku. Nutné dodať, že s bylinkami chutí úplne najlepšie. Odbočme však späť k nášmu dnešnému receptu.

Vyprážaná cuketa s cesnakom a orechmi bude teraz konkurovať i Vašim najlepším mäsovým receptom. Pýtate sa sami seba, či je to vôbec možné? No skúste to a uvidíte!

(Visited 2 189 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cuketu si najprv umyte a olúpte. V prípade, že má nejaká jadierka, pokojne ich vykrojte. Ak však máte mladú cuketu, pokojne nechajte aj šupku a semienka. Cuketu nakrájajte na drobné kolieska, podobne ako krájate zemiaky.

2
Hotovo

Do panvice si nalejte olej a položte ju na mierny plameň. Do rozohriateho oleja potom postupne vložte cuketu a opečte ju tak, aby bola zlatistej farby. Na panvici ju však neopekajte príliš dlho, pretože sa môže stať, že by sa vo vnútri stala kašovitá a to nechceme.

3
Hotovo

Petržlenovú vňať umyte a nasekajte nadrobno. Cesnak pretlačte najemno a vlašské orechy rozmixujte, prípadne posekajte nadrobno nožom.

V miske nakoniec zmiešajte vňať, cesnak, orechy, soľ, korenie a trochu olivového oleja. Zmes pridajte k cukete a všetko spolu dobre premiešajte.

Vyprážaná cuketa nebola nikdy chutnejšia, aspoň podľa našich skúseností! Vďaka orechom totiž získa neobvyklú chuť a Vaša kuchyňa tak bude voňať nádhernou vôňou. Toto jedlo bude chutiť aj najmladším členom rodiny, ktorí zeleninu zrovna v obľube nemajú. Neveríte? Vyskúšajte!

4
Hotovo

Dobrú chuť prajeme!
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Kuracie kúsky v krémovo horčicovej omáčke. Nič lepšie som už dlho nejedla
Ďalší
Žena vzala zemiaky a zabalila ich do slaniny! Fantastické slaninové zemiaky s luxusnou omáčkou!
Predošlý
Kuracie kúsky v krémovo horčicovej omáčke. Nič lepšie som už dlho nejedla
Ďalší
Žena vzala zemiaky a zabalila ich do slaniny! Fantastické slaninové zemiaky s luxusnou omáčkou!