Ingrendiencie
-
800 g Hladká múka
-
50 g Čerstvé droždie
-
1 čl Soľ
-
500 ml Mlieko
-
1 čl Kryštálový cukor
-
150 ml Olej
-
Na náplň:
-
2 ks Žľtky
-
200 g Maslo
-
1 čl Soľ
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
Na posypanie a potretie:
-
1 ks Žĺtko
-
2 dcl Kyslá smotana
-
150 g Strúhaný syr
Popis
Voňavé domáce pečivo s fantastickou chuťou a luxusnou vôňou. Cesto je výborné aj na sladké koláče, len vynechajte soľ a cesnak.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rozdrobíme kvasnice a zalejeme ich 1,5 dl vlažného mlieka. Posypeme ich cukrom jemne premiešame a necháme nakysnúť. Potom pridáme preosiatu múku so soľou. Prilejeme aj olej a ostatné vlažné mlieko. Všetko dôkladne premiesime a prikryté necháme kysnúť na teplom mieste. |
2
Hotovo
|
Maslo si vyšľaháme so soľou, žĺtky a s prelisovaným cesnakom. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 kusy a vyvaľkáme ho do obdĺžnika na hrúbku 3 mm. Cesta potrieme pripravenou maslovou plnkou a zrolujeme ako roládu. |
3
Hotovo
|
Pripravené roládky si potrieme vajíčkom rozšľahaným v kyslej smotane (v silnejšej vrstve a posypeme nastrúhaným syrom). |
4
Hotovo
|
Z cesta potom vykrajujeme trojuholníky, ktoré ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie. Robíme rozostupy, pretože cesto ešte zvýši svoj objem. Takto necháme ešte kysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 25 minút. Želáme vám dobrú chuť! |
5
Hotovo
|
|