Ingrendiencie
-
400 g Hladká múka
-
200 g Maslo
-
30 g Čerstvé droždie
-
1 čl Cukor
-
150 ml Teplé mlieko
-
2 čl Soľ
-
NÁPLŇ
-
p.ch. Kukurica v konzerve
-
150 g Šunka
-
1 ks Tavený syr
-
4 pl Kyslá smotana
-
NA POTRETIE
-
1 ks Vajcia
-
1 čl Kyslá smotana
-
p.ch. Strúhaný syr
-
voliteľné... Sézamové semiačka
Popis
Dnes vás oboznámime s týmto senzačne rýchlym receptom, na ktorého konci sa Vám na tanieri objavia chutné, mäkučké, voňavé a lákavé bochníčky plnené syrom, kukuricou a šunkou. Môžete ich svojej rodine pripraviť ako chutnú desiatu, ktorú budú Vaši blízki priamo ospevovať.
Nepotrebujete k príprave týchto bochníkov takmer žiadny, vymedzený čas, ktoré Vám príprava iných jedál zaberie. Sú ľahké, rýchle a chutné.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kvások si pripravíme z mlieka, cukru a droždia. Kvások potom zmiešame s múkou, soľou a rozpusteným maslom. Spracujeme cesto, ktoré uložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť. |
2
Hotovo
|
Scedíme si kukuricu, nakrájame šunku a to všetko zmiešame v miske so syrom a smotanou. Do stredu každého kruhu dáme primerane zmesi. Prekryjeme ďalším vykrojeným kruhom cesta. Okraje dobre stlačíme, aby nám bochníčky držali pohromade. |
3
Hotovo
|
Potom už len potrite rozšľahaným vajcom so smotanou, posypte syrom a vložte do predhriatej rúry. |
4
Hotovo
|
Pečte podľa skúseností s Vašou rúrou. Bochníky by mali byť upečené dozlata. |