• Home
  • Raňajky
  • Kysnutý veniec s bylinkovou náplňou: Keď si ho pred Veľkou nocou doma pripravíte, všetkých zaručene potešíte!
0 0
Kysnutý veniec s bylinkovou náplňou: Keď si ho pred Veľkou nocou doma pripravíte, všetkých zaručene potešíte!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Na cesto:
2,5 dcl Mlieko
0,5 čl Cukor
5 dkg Čerstvé droždie
1 ks Vajcia
6 dkg Maslo
25 dkg Polohrubá múka
25 dkg Hladká múka
1 čl Soľ
Na náplň:
6 dkg Maslo
5 pl,kôp.bazal.rozm.tymián.. t. Bylinky
Na potretie
1 ks Vajcia
1 dcl Kyslá smotana

Kysnutý veniec s bylinkovou náplňou: Keď si ho pred Veľkou nocou doma pripravíte, všetkých zaručene potešíte!

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Na cesto:

  • Na náplň:

  • Na potretie

Popis

Zdieľať

Kysnuté cesto je v kuchyni základom každej gazdinky. U nás to tiež nie je inak a počas rokov sme si doma obľúbili hlavne tento veniec. Najradšej ho máme na Veľkú noc k šunke a zelenine. Pri všedných dňoch si ho vychutnávame na raňajky so smotanou.

(Visited 221 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Ingrediencie na cesto vložíme do domácej pekárne a necháme nakysnúť.

Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, natrieme maslom a posypeme korením a bylinkami. Následne cesto zrolujeme do valčeka.

2
Hotovo

Z valčeka vytvarujeme veniec, ktorý položíme na vymastený plech.

Na vonkajšej časti venčeka urobíme zárezy nožom, približne na jeden prst od seba. Takto pripravené cesto necháme na plechu odpočívať 20 minút.

3
Hotovo

Venček potrieme vajíčkom zmiešaného so smotanou a pečieme na 180 ° C približne 40 minút.

Dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Netradičná štrúdľa z lístkového cesta. Hlavnou ingredienciou je perník, ktorý mu dodáva výnimočnú chuť a arómu.
Ďalší
Roztomilé veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta
Predošlý
Netradičná štrúdľa z lístkového cesta. Hlavnou ingredienciou je perník, ktorý mu dodáva výnimočnú chuť a arómu.
Ďalší
Roztomilé veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta