• Home
  • Hlavné jedlá
  • Kapustoví holúbkovia podľa toho najlepšieho a najstaršieho receptu. Určite ich vyskúšajte!
0 0
Kapustoví holúbkovia podľa toho najlepšieho a najstaršieho receptu. Určite ich vyskúšajte!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1ks menšia Kapusta
1 kg Mleté bravčové mäso
2 ks Cibuľa
50 g Slanina
150 g Paradajkový pretlak
1 šálka Uvarená ryža
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Mletá červená paprika
alebo vývar Voda

Kapustoví holúbkovia podľa toho najlepšieho a najstaršieho receptu. Určite ich vyskúšajte!

Kuchyňa:
  • Porcie 6
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Kapustoví holúbkovia sú u nás veľmi obľúbení. Toto jedlo je u nás doma na stole veľmi často. Pokiaľ ide o mňa, mohla by som jesť kapustových holúbkov aj každý deň.

(Visited 4 230 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Z hlávky odstránime vrchné listy, spodnú časť odkrojíme a dáme variť do vody. Necháme variť len pár minút, len toľko, aby listy zmäkli.

Z kapusty oberieme vrchné listy, do ktorých budeme baliť náplň. Zostávajúce listy môžeme využiť na iné jedlo, ja ich však obvykle ukladám na dno hrnca.

2
Hotovo

Mleté mäso zmiešame s jednou nadrobno nakrájanou cibuľkou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami, ryžou, soľou a korením.

Z mäsovej náplne vezmeme časť, uváľam v dlani do tvaru šišky a zabalíme do kapustového listu.

Plnené listy husto naukladáme do väčšieho hrnca, na ktorého dno sme uložili zvyšné listy kapusty.

3
Hotovo

Na bravčovej masti orestujeme zvyšnú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú slaninu a spolu opražíme.

Potom pridáme pretlak, zalejeme vodou alebo vývarom, krátko povaríme a prelejeme cez plnenú kapustu.

4
Hotovo

Preložíme na sporák, prikryjeme pokrievkou a na miernej teplote dusíme domäkka.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Najjednoduchší ZEMIAKOVÝ KOLÁČ Z PANVICE. Keď si ho pripravíte, budete ho robiť neustále
Ďalší
Fantastický tradičný recept na zaváraný bravčový bôčik s rascou – Vynikajúca pochúťka!
Predošlý
Najjednoduchší ZEMIAKOVÝ KOLÁČ Z PANVICE. Keď si ho pripravíte, budete ho robiť neustále
Ďalší
Fantastický tradičný recept na zaváraný bravčový bôčik s rascou – Vynikajúca pochúťka!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here