Ingrendiencie
-
1ks menšia Kapusta
-
1 kg Mleté bravčové mäso
-
2 ks Cibuľa
-
50 g Slanina
-
150 g Paradajkový pretlak
-
1 šálka Uvarená ryža
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Mletá červená paprika
-
alebo vývar Voda
Popis
Kapustoví holúbkovia sú u nás veľmi obľúbení. Toto jedlo je u nás doma na stole veľmi často. Pokiaľ ide o mňa, mohla by som jesť kapustových holúbkov aj každý deň.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Z hlávky odstránime vrchné listy, spodnú časť odkrojíme a dáme variť do vody. Necháme variť len pár minút, len toľko, aby listy zmäkli. Z kapusty oberieme vrchné listy, do ktorých budeme baliť náplň. Zostávajúce listy môžeme využiť na iné jedlo, ja ich však obvykle ukladám na dno hrnca. |
2
Hotovo
|
Mleté mäso zmiešame s jednou nadrobno nakrájanou cibuľkou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami, ryžou, soľou a korením. Z mäsovej náplne vezmeme časť, uváľam v dlani do tvaru šišky a zabalíme do kapustového listu. Plnené listy husto naukladáme do väčšieho hrnca, na ktorého dno sme uložili zvyšné listy kapusty. |
3
Hotovo
|
Na bravčovej masti orestujeme zvyšnú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú slaninu a spolu opražíme. Potom pridáme pretlak, zalejeme vodou alebo vývarom, krátko povaríme a prelejeme cez plnenú kapustu. |
4
Hotovo
|
Preložíme na sporák, prikryjeme pokrievkou a na miernej teplote dusíme domäkka. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |