• Home
  • Rôzne
  • Tento fantastický recept na zapečený chlebíček som našla nedávno a od tej doby čo som ho vyskúšala, žiadnu inú slanú pochúťku nepripravujem
0 0
Tento fantastický recept na zapečený chlebíček som našla nedávno a od tej doby čo som ho vyskúšala, žiadnu inú slanú pochúťku nepripravujem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tento fantastický recept na zapečený chlebíček som našla nedávno a od tej doby čo som ho vyskúšala, žiadnu inú slanú pochúťku nepripravujem

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Rodinné oslavy, narodeniny, sviatky – na všetky tieto stretnutia vždy hľadáme recepty na slané pochúťky. Ja som nedávno našla tento na zapečený chlieb s cesnakom. Je to rýchly jednoduchý recept. Potešilo ma, že potrebujete len pár surovín, ktoré máte väčšinou vždy doma. Odkedy tento chlieb pečiem, moja rodina už nič iné nechce.

(Visited 469 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je vybrať maslo z chladničky a nechať ho zmäknúť pri izbovej teplote. Následne si nechám nahriať rúru na 170 ° C.

2
Done

Cesnak si očistíme a z vrchnej strany kúsok odrežeme tak, aby sme videli jednotlivé strúčiky.

3
Done

Na plech si dáme alobal, ktorý potrieme olivovým olejom a poukladáme cesnak. Pečieme asi 50 minút pri 170 ° C. Cesnak nám pečením zmäkne a nadobudne úplne inú chuť ako keď je čerstvý.

4
Done

Keď je cesnak upečený, necháme ho vychladnúť. Potom cesnak očistíme, nadrobno pokrájame a zmiešame ho s nastrúhaným syrom, maslom a petržlenovou vňaťou.

5
Done

Ak potrebujete dochutiť, pridajte štipku soli

6
Done

Chlieb si nakrájame na plátky a každý kus potrieme pripravenou zmesou.

7
Done

Takto pripravený chlieb poukladáme na vymastený plech a necháme piecť 3-4 minúty pri teplote 240 ° C.

8
Done

Keď už nechávate zapiecť chlieb a máte k dispozícii na svojej rúre funkciu gril, použite ju. Chlieb bude chutnejší a pekne sa prepečie.

Lydia

previous
Netradičný pečený karfiol: Ružičky som obalila v majonézovo-smotanovej zmesi a posypala bylinkami. Pochutila si celá moja rodina!
next
Kuracie guličky v smotanovej omáčke – rýchly obed z jedného pekáča!
previous
Netradičný pečený karfiol: Ružičky som obalila v majonézovo-smotanovej zmesi a posypala bylinkami. Pochutila si celá moja rodina!
next
Kuracie guličky v smotanovej omáčke – rýchly obed z jedného pekáča!