• Home
  • Rôzne
  • U nás sa mrkva nikdy moc nejedla. Od tej doby, čo ju pripravujem takto, sa idú všetci za ňou potrhať!
0 0
U nás sa mrkva nikdy moc nejedla. Od tej doby, čo ju pripravujem takto, sa idú všetci za ňou potrhať!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

600 g Mrkva
1/2 čl Mletá červená paprika
50 ml Olivový olej
3-4 ks Strúčiky cesnaku
1 čl Soľ
nasekať p. ch. Petržlenová vňať

U nás sa mrkva nikdy moc nejedla. Od tej doby, čo ju pripravujem takto, sa idú všetci za ňou potrhať!

Kuchyňa:
  • 50 min.
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Toto jedlo z mrkvy robím už roky, dokonca ho milujú aj deti. Robím ho ako prílohu, alebo len ako pochúťku k televízii.

Len ju pokvapkajte olejom, potrite cesnakom a máte najlepšiu prílohu pod slnkom!

Mrkva je v kombinácii s cesnakom a kvapkou oleja neskutočne dobrá. Určite tento recept vyskúšajte!

(Visited 2 075 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Mrkvu si očistíme, umyjeme a ak je hrubá, môžeme ju prekrojiť na polovicu, prípadne na štvrťky.

2
Hotovo

Olej zmiešame so soľou, korením a prelisovaným cesnakom. Mrkvu dobre premiešame s koreneným olejom a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

3
Hotovo

Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme asi 45 minút pri teplote 200 stupňov.
Odporúčam sem-tam premiešať a asi 10 minút pred dopečením odstrániť alobal a nechať zapiecť do chrumkava.

4
Hotovo

Pokiaľ je treba podlejte troškou vody, alebo pomažte ešte trochou olivového oleja.

5
Hotovo

Posypte petržlenovou vňaťou a môžete si pochutnávať.

Zdieľajte tento skvelý recept na pečenú marinovanú mrkvu aj so svojimi priateľmi! Určite sa tiež radi pochutnajú!

Lydia

Predošlý
Najlepšia plnka-nádievka k pečenému kuriatku
Ďalší
Domáca zemiaková polievka vás ohromí svojou chuťou. Hotová je raz-dva a pochutí si celá rodina!
Predošlý
Najlepšia plnka-nádievka k pečenému kuriatku
Ďalší
Domáca zemiaková polievka vás ohromí svojou chuťou. Hotová je raz-dva a pochutí si celá rodina!