• Home
  • Večere
  • Zapečené rebierka s dokonalou cesnakovou omáčkou – chuť vás ohromí ako aj rýchla príprava!
0 0
Zapečené rebierka s dokonalou cesnakovou omáčkou – chuť vás ohromí ako aj rýchla príprava!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 ks veľkých Rebierka
1 ks Cibuľa
2 ks Strúčiky cesnaku
1kocka bujónu Vývar
1/2 l Prevarená voda
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Bobkový list
p.p. Olej
p.p. na obaľov. Hladká múka

Zapečené rebierka s dokonalou cesnakovou omáčkou – chuť vás ohromí ako aj rýchla príprava!

Cuisine:
  • 50 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Toto je ďalší veľmi obľúbený recept. Všetko na seba naskladate do zapekacej misky a necháte piecť. Žiadna práca, žiadna zdĺhava príprava, žiadna špinavá kuchyňa, žiaden špinavý riad.

Zapečené rebierka s omáčkou vás dostanú. Nemusíte sa hanbiť ich podávať aj ako slávnostný pokrm.Len treba toho pripraviť viac, pretože jedlo zmizne behom chvíľky a všetci budú chcieť ešte pridať.

(Visited 473 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Rebierka očistíme, umyjeme , vysušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom ich obalíme v hladkej múke. Rozpálime olej a na ňom rebierka osmažíme do zlatista. Keď sú osmažené, vložíme ich do olejom vymazanej zapekacej misky a pridáme niekoĺko bobkových listov.

2
Done

Na oleji, v ktorom sme smažili rebierka, osmažíme teraz nakrájanú cibuľku na prúžky a k nej pridáme nasekaný cesnak a 4 lyžice múky. V pol litra horúcej vody rozpustíme bujón a tým zalejeme panvicu, na ktorej je cibuľka, cesnak, múka, Osolíme. Omáčku nerobte úplne hustú.

3
Done

Touto omáčkou zalejeme rebierka tak,aby boli úplne ponorené. Zalejeme vínom. Misku prekryjeme alobalom.
Pečieme 45 minút pri 180 stupňoch. Potom odstraníme alobal a pečieme ďalších desať minút.

4
Done

Do omáčky taktiež môžeme pridať mletú papriku, samozrejme ak ju máte radi. K tomuto jedlu podávame ako prílohu ryžu, cestoviny alebo zemiakovú kašu.
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Featured Image
previous
Táto kráľovská torta vo mne zachovala také spomienky, že si ju doma robíme vždy keď môžeme
next
Makový krémový koláč: Zamiluje si ho celá Vaša rodina – chutí vážne fantasticky!
Featured Image
previous
Táto kráľovská torta vo mne zachovala také spomienky, že si ju doma robíme vždy keď môžeme
next
Makový krémový koláč: Zamiluje si ho celá Vaša rodina – chutí vážne fantasticky!