Ingrendiencie
-
Uvarené zemiaky v šupke
-
Zemiakový škrob
-
len do vody,nie do cesta Soľ
-
* Na kilo zemiakov sa dáva zvyčajne asi 250 g škrobu.
Popis
Dnes som si na ne spomenula, keď som varila zemiaky na obed. Pár kúskov som odložila bokom, pretože som mala v pláne urobiť tieto knedličky k večeru.
Sú naozaj skvelé. Rýchle, bez vajec a múky – moja babička im hovorievala žobrácke knedle.
Podľa mňa sú výborné. Ak máte v chladničke uvarené zemiaky, skutočne sú hotové za 10 minút. Máte ich urobené skôr ako mrazený polotovar.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Dáme variť vodu a solíme ju, najemno si nastrúhame uvarené zemiaky, posypeme škrobom, vidličkou zamiešame a vytvoríme sypkú zmes ktorú spracujeme ručne do kompaktnej hmoty – jednotného cesta. Keď je potreba dosypeme škrob. Cesto by malo byť dobre tvárne. |
2
Hotovo
|
Z cesta tvoríme okrúhle knedličky veľkosti menšej ako tenisová loptička a hneď ich dáme do vriacej osolenej vody. |
3
Hotovo
|
Varíme 2 – 3 minúty, nie je potreba dlhšie, vypneme, necháme pár minút pod pokrievkou odpočinúť. Vyberieme z vody a hneď podávame. |
4
Hotovo
|
Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |