Ingrendiencie
-
500 g Zemiaky
-
250 g Kyslá kapusta
-
2 ks Klobása
-
150 g Údený bôčik
-
1 ks Cibuľa
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Rasca
-
p.p. Bračová masť
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cibuľu nakrájame na drobno, slaninu a klobásu na kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájané na kúsky uvaríme so soľou a rascou do mäkka. |
2
Hotovo
|
Cibuľku na kúsku masti opečieme do zlatista. Pokrájanú kapustu mierne podlejeme adusíme do mäkka. Hotové ľahko dosladíme. |
3
Hotovo
|
Medzitým opečieme slaninu alebo bôčik s klobásou do chrumkava. Scedené zemiaky pridáme k opečenému bôčika a chvíľu spoločne opekáme. |
4
Hotovo
|
Nakoniec prisypeme kapustu a spoločne prehrejeme. Dochutíme korením, prípadne soľou a môžeme podávať. Ak nemáte kyslú kapustu, môžete robiť aj so sladkou kapustou, prípadne aj bez kapusty. |