Ingrendiencie
-
Cesto
-
300 g Hladká múka
-
150 g Maslo
-
2 ks Žľtky
-
3 pl Kryštálový cukor
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
1 pl Kyslá smotana
-
p.ch. Soľ
-
Krém
-
1 kg Slivky
-
3 ks Žľtky
-
5 ks Bielka
-
1 bal. Vanilkový puding
-
150 ml Kyslá smotana
-
4 pl Kryštálový cukor
-
p.ch. Mletá škorica
-
5 pl Krupica
Popis
Receptov na skvelé slivkové koláče existuje nespočetné množstvo. My vám prinášame recept, ktorý je výnimočný najmä kvôli krému, ktorý výborne dopĺňa chuť tohto koláča. Môžete použiť slivky ale tiež akékoľvek iné ovocie, ktoré máte radi.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na cesto si zmiešame dokopy múku, cukor, prášok do pečiva, štipku soli a tiež maslo. |
2
Hotovo
|
Cesto by malo mať hrúbku cca 0,5 cm. Pred tým, ako na cesto poukladáme slivky ho posypeme 2 lyžicami krupice, aby sa do nej mohla nasiaknuť šťava z použitého ovocia. |
3
Hotovo
|
Na prípravu krému si najprv vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh. |
4
Hotovo
|
Rúru si vyhrejeme na 170 až 180 stupňov a pečieme cca 40 až 45 minút. |
5
Hotovo
|
Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |