Ingrendiencie
-
3 hrnčeky Teplá voda
-
1/4 hrnčeka Kryštálový cukor
-
1,5 čl Sušené droždie
-
40 g Maslo
-
1 čl Soľ
-
6-7 hrnčekov Biela múka
Popis
Nádherne mäkký chlieb s ľahko nasladnutým cestom, aby pekne ladilo so šunkou aj džemom :).
- Čas prípravy: 1 h + čas na kysnutie
Postup receptu
1
Hotovo
|
V mise rozpustite droždie vo vode, prisypte cukor a premiešajte. Nechajte aspoň 10 minút stáť v izbovej teplote. |
2
Hotovo
|
Potom pridajte maslo, soľ a postupne vmiešajte múku cez sitko. Nevmiešavajte ihneď všetku, postupne cesto prepracovávajte. Cesto by malo byť hladké a ľahko lepivé. Spracovávajte ho približne 6 minút. |
3
Hotovo
|
Vráťte cesto do misy, zakryte ho utierkou a nechajte kysnúť približne hodinu alebo kým nezdvojnásobí objem. |
4
Hotovo
|
Cesto zľahka premiesime a umiestnite do vymastenej chlebíčkovej formy alebo zapekacej misy. |
5
Hotovo
|
Predhrejte rúru na 180 ° C a pečte približne 40 minút, alebo kým nebude chlieb prepečený. Prepečenosť skontrolujte zapichnutím špajdle do bochníka |