• Home
  • Koláče
  • Recept na najchutnejšiu jablčnú buchtu – jemná ako pavučinka a krásne sa rozpúšťa v ústach!
0 0
Recept na najchutnejšiu jablčnú buchtu – jemná ako pavučinka a krásne sa rozpúšťa v ústach!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 kg jablká
150 g Polohrubá múka
1 čl Prášok do pečiva
štipka Soľ
3 ks Vajcia
120 g Trstinový cukor
100 ml Mlieko
1 ks citrón
Suroviny na kôrku
20 g Trstinový cukor
15 g Maslo

Recept na najchutnejšiu jablčnú buchtu – jemná ako pavučinka a krásne sa rozpúšťa v ústach!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Suroviny na kôrku

Popis

Zdieľať
(Visited 430 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Pripravte si formu s priemerom 22-23 cm (vyložte ju papierom na pečenie alebo vymažte maslom, vysypte krupicou, zvyšky vysypte).
Rúru rozohrejte na 180 stupňov.

2
Hotovo

Z citróna ostrúhajte kôru a vytlačte šťavu z polovice. Jablká nakrájame na tenké plátky nožom, na strúhadle alebo v krájači. Zalejte citrónovou šťavou.
Vajcia vyšľahajte s cukrom (nie príliš), pridajte mlieko. Múku s kypriacim práškom preosejte, premiešajte s kôrou z citróna.

3
Hotovo

Zmes vajec s mliekom zmiešajte s múkou, cesto vlejte na jablká a starostlivo premiešajte tak, aby sa cesto premiešalo so všetkými jablkami. Nalejte do formy, ľahko pritlačte rukami.
Povrch posypte cukrom a kúskami masla. Pečte 40-60 minút.

4
Hotovo

Jablčnú buchtu môžete podávať ako teplú, tak studenú. Ja ju mám radšej studenú. Želáme vám krásne posedenie s buchtou a čajom!
Dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Domáce kondenzované mlieko bez éčok! Jednoduchá príprava!
Ďalší
Super osviežujúci a jednoduchý letný šalát s cestovinami
Predošlý
Domáce kondenzované mlieko bez éčok! Jednoduchá príprava!
Ďalší
Super osviežujúci a jednoduchý letný šalát s cestovinami
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here