• Home
  • Hlavné jedlá
  • Malý trik mi pomohol pripraviť najlepšie jedlo na svete „Mäso po francúzsky“. Moja rodina ho zbožňuje.
0 0
Malý trik mi pomohol pripraviť najlepšie jedlo na svete „Mäso po francúzsky“. Moja rodina ho zbožňuje.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
2 ks Kuracie prsia
2 ks Paradajky
2 ks Cibuľa
1 ks Vajcia
100 g Tvrdý syr
1 pl Kyslá smotana
p.ch. Soľ, korenie
p ch. Orechové korenie
p.ch. Bazalka
p. ch. rozmarín sušený

Malý trik mi pomohol pripraviť najlepšie jedlo na svete „Mäso po francúzsky“. Moja rodina ho zbožňuje.

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

100 g tohto chutného jedla má len 105 kalórií. To znamená, že tradičné sviatočné jedlo sa zmenilo na diétne. Čo je veľmi dôležité spomenúť, budeme variť bez majonézy. Nezabudnite na triky, ktoré sa dnes naučíte a pomôžu pripraviť veľmi chutné jedlo.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Prečo v recepte chýba majonéza? Ide o to, že prihrievaním majonézy sa sa zmes mení na tuk a bielky sa zrazia a tým sa pokazí celá chuť jedla. Majonéza je vhodná iba do studenej kuchyne a najlepšie je, keď sa urobí vlastnoručne.

(Visited 620 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Mäso francúzskeho receptu

Pripravte si svoje obľúbené jedlo bez použitia majonézy. Uvidíte ten rozdiel. Uisťujem vás, že už nebudete túto zmes používať pri varení.

K tomu, aby ste mäso francúzsky pripravili v rúre na pečenie ako profesionálny kuchár, potrebujete vedieť niekoľko vecí. Napríklad pre príjemnú chuť a vôňu treba cibuľu postrúhať na strúhadle, nie narezať na kolieska, ako sa píše v tradičnom recepte. Korenie najvhodnejšie pre kuracie mäso a syr sú bazalka, rozmarín a oregano. Aby nám pri pečení mäso nevyschlo, je nutné ho často sledovať.

2
Hotovo

Narežte kuracie prsia na tenké plátky a vyklepte ich. Dôkladne ich umyte.

3
Hotovo

Narežte paradajky na tenké plátky, cibuľu na plátky, alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle.

4
Hotovo

Rozbite vajcia do misky, obalíme v ňom kuracie, pridaj korenie, soľ a korenie.
Nastrúhajte syr na hrubom strúhadle.

5
Hotovo

Potrite plech na pečenie rastlinným olejom, alebo použite papier na pečenie.
Na plech poukladáme kuracie rezne, na ne cibuľu a kolieska paradajky.

6
Hotovo

Paradajky potri jogurtom alebo kyslou smotanou.

7
Hotovo

Celú zmes posyp syrom.
Zapekaj jedlo kým syr nebude hnedý – veď kto by nemal rád hnedastú kôrku na jedle …

8
Hotovo

Mäso po francúzsky so syrom a kuracím mäsom ničím nezaostáva za bravčovým mäsom zapekaným s majonézou. A koľko možných variácií je možné pripraviť s týmto jedlom. Podľa mňa – je to chutné jedlo bez žiadnych jedov, a chuť je jedinečná.

Prekvapte priateľov s týmto tradičným sviatočným francúzskym jedlom. Udržíte si postavu a nasýtite gurmánov.

Lydia

Predošlý
Recept na pekelne dobré pečené zemiaky. Lepšie ste nemali!
Ďalší
Vianočné pečenie: Rýchle nepečené pralinky s krémovým syrom a sušienkami len z 3 ingrediencií
Predošlý
Recept na pekelne dobré pečené zemiaky. Lepšie ste nemali!
Ďalší
Vianočné pečenie: Rýchle nepečené pralinky s krémovým syrom a sušienkami len z 3 ingrediencií