Ingrendiencie
-
800 g Bravčová panenka
-
350 g nakraj. Huby
-
150 g Gorgonzola syr
-
500 ml Smotana na varenie
-
100 ml Biele víno
-
3-4 ks Strúčiky cesnaku
-
Na marinádu
-
1PL Horčica indická
-
1 PL Horčica mexická
-
2 ČL Majorán
-
0,5 ČL Tymián sušený
-
4 PL Strúčiky cesnaku
-
4 PL Olej
-
1ČL Soľ
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cesnak rozpučíme, pridáme zvyšné suroviny do marinády a všetko dôkladne vymiešame. |
2
Hotovo
|
Následne mäso potrieme marinádou. Plátky mäsa osmažíme z oboch strán na bravčovej masti. Mäso vezmeme s panvice a na rovnakej bravčovej masti osmažíme huby až kým sa z nich nevyparí voda. |
3
Hotovo
|
Do inej panvice nalejeme smotanu, víno, pridáme nasekaný cesnak a syr. Všetko miešame až do roztopenia syra, kedy pridáme aj osmažené huby. Do omáčky potom pridáme aj osmažené plátky mäsa a všetko spolu dusíme do zhustnutia omáčky. Dochutíme korením a soľou. |