Ingrendiencie
-
500 g Mleté bravčové mäso
-
100 g Chleba
-
100 ml Mlieko
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
2 sk Vajcia
-
2 ks Cibuľa
-
1 ks Paradajky
-
6 PL Kyslá smotana
-
2 PL Kečup
-
100 g Syr
-
Soľ
-
Čierne korenie
Popis
Mleté mäso je dobre k dostaniu vo všetkých možných podobách a jeho využitie v kuchyni je možné mnohými spôsobmi. Výhodou mletej úpravy je dobrá tvárnosť mäsa. Skúste si pripraviť masové placky!
Dnešný recept dopĺňa mleté mäso o cibuľu, syr a všetky ďalšie zložky, ktoré spoločne tvoria vynikajúce chuťové spojenia. Môžete mäso podávať so zemiakmi a šalátom, alebo v žemli ako hamburger.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Namočte chlieb do mlieka a potom ho vyžmýkajte. Zmiešajte mleté mäso, na kúsky natrhaný chlieb, drvený cesnak a vajcia. Túto zmes dobre prepracujte a utvorte z nej malé placky, ktoré rovno naskladajte na plech a papierom na pečenie. |
2
Hotovo
|
Každú placku potrite kečupom a na každú dajte plátok cibule, ktorú pomažte kyslou smotanou. Potom pridajte plátok paradajky a opäť potrite kyslou smotanou. Hore pridajte plátok syra. |
3
Hotovo
|
Pečte v rúre pri 180 stupňoch po 30 minút a môžete podávať. |