• Home
  • Hlavné jedlá
  • Zo včera mi ostala ryža a nevedela som, čo s ňou. Potom som pripravila rodine tento skvelý recept a nevedia si ho vynachváliť!
0 0
Zo včera mi ostala ryža a nevedela som, čo s ňou. Potom som pripravila rodine tento skvelý recept a nevedia si ho vynachváliť!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
4 šálky Ryža
250 g Mozzarella
100 g Šunka
1 ks Strúhaná mrkvy
1/2 ks Petržlen
2 ks Vajcia
1 šálku Mlieko
100 g Tvrdý syr
Soľ
Čierne korenie
Bylinky

Zo včera mi ostala ryža a nevedela som, čo s ňou. Potom som pripravila rodine tento skvelý recept a nevedia si ho vynachváliť!

Kuchyňa:
  • 45min
  • Porcie 4
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Milovníci ryže a rizota si obľúbia tento nie celkom tradičný spôsob prípravy ryže, ako hlavného jedla. Najlepšie na tomto recepte je to, že ho môžete pripraviť rýchlo na večeru a dokonca ja na raňajky a to aj z ryže, ktorá vám ostala od včera ako príloha. 

(Visited 8 583 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Mozzarellu si nastrúhajte, alebo nakrájajte na drobno, mrkvu postrúhajte na hrubo, tak isto petržlen. Šunku nakrájajte na kocky, alebo pásiky a všetko primiešajte do uvarenej ryže. Je lepšie, ak je ryža trochu mastnejšia, suroviny sa do nej lepšie zapracujú. Môžete do nej preto nakvapkať pár kvapiek olivového oleja, alebo roztopiť maslo.

2
Hotovo

V inom hrnci si vyšľahajte vajíčka, pridajte tvrdý syr nastrúhaný na jemno a dolejte mlieko. Na záver posoľte a okoreňte.

3
Hotovo

Ryžu s ostatnými ingredienciami vyložte do zapekacej misky a zalejte tekutou zmesou. Všetko dobre premiešajte. Ak máte radi zapečený syr, môžete ho nastrúhať aj navrch ryže. Zapekaciu misku vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečte približne 30 minút.

Podávajte ešte teplé a pokojne aj ako prílohu. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

Lydia

Predošlý
Skvelý a rýchly tip na obed: Pečené zemiaky plnené syrom, slaninou a klobásou
Ďalší
Jemný, svieži a rýchly tvarohový koláč zo 4 vajec a 250g tvarohu. Poteší nejednu uponáhľanú gazdinku!
Predošlý
Skvelý a rýchly tip na obed: Pečené zemiaky plnené syrom, slaninou a klobásou
Ďalší
Jemný, svieži a rýchly tvarohový koláč zo 4 vajec a 250g tvarohu. Poteší nejednu uponáhľanú gazdinku!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here