Ingrendiencie
-
4 šálky Ryža
-
250 g Mozzarella
-
100 g Šunka
-
1 ks Strúhaná mrkvy
-
1/2 ks Petržlen
-
2 ks Vajcia
-
1 šálku Mlieko
-
100 g Tvrdý syr
-
Soľ
-
Čierne korenie
-
Bylinky
Popis
Milovníci ryže a rizota si obľúbia tento nie celkom tradičný spôsob prípravy ryže, ako hlavného jedla. Najlepšie na tomto recepte je to, že ho môžete pripraviť rýchlo na večeru a dokonca ja na raňajky a to aj z ryže, ktorá vám ostala od včera ako príloha.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mozzarellu si nastrúhajte, alebo nakrájajte na drobno, mrkvu postrúhajte na hrubo, tak isto petržlen. Šunku nakrájajte na kocky, alebo pásiky a všetko primiešajte do uvarenej ryže. Je lepšie, ak je ryža trochu mastnejšia, suroviny sa do nej lepšie zapracujú. Môžete do nej preto nakvapkať pár kvapiek olivového oleja, alebo roztopiť maslo. |
2
Hotovo
|
V inom hrnci si vyšľahajte vajíčka, pridajte tvrdý syr nastrúhaný na jemno a dolejte mlieko. Na záver posoľte a okoreňte. |
3
Hotovo
|
Ryžu s ostatnými ingredienciami vyložte do zapekacej misky a zalejte tekutou zmesou. Všetko dobre premiešajte. Ak máte radi zapečený syr, môžete ho nastrúhať aj navrch ryže. Zapekaciu misku vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečte približne 30 minút. Podávajte ešte teplé a pokojne aj ako prílohu. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! zdroj: sovkusom.ru |