• Home
  • Skvelý a rýchly tip na obed: Pečené zemiaky plnené syrom, slaninou a klobásou
0 0
Skvelý a rýchly tip na obed: Pečené zemiaky plnené syrom, slaninou a klobásou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 ks Zemiaky
200 - 250 g Syr
2 ks Klobása
2 ks Cibuľa
100 g Slanina
Olej
Soľ
Čierne korenie

Skvelý a rýchly tip na obed: Pečené zemiaky plnené syrom, slaninou a klobásou

  • 55 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Skvelý a jednoduchý recept, ktorý si pripravíte ako chutný obed či večeru. Ak sa vám nechce tráviť more času pri niekoľkých hrncoch, tieto pečené zemiaky sú výborným riešením, ako vyčarovať chutné jedlo na jednom pekáči.

(Visited 1 203 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Zemiaky nelúpeme ale dôkladne umyjeme . Potom do zemiakov začneme robiť zárezy, ktoré by mali byť od seba vzdialené 2 – 3 mm. Musíme však dávať pozor, aby sme zemiaky neprekrojili úplne (prerežeme ho približne do tri štvrte). Spodná časť zemiakov musí zostať celá, aby sa zemiak nerozpadol.

2
Done

Zemiaky následne naukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. V miske si potom pripravíme zmes z oleja, soli a korenia. Túto zmes potom natierame na každý zemiak tak, aby sa dostala aj medzi jednotlivé zárezy zemiakov. Takto pripravené zemiaky pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov a pečieme, kým zemiaky nezmäknú, čo znamená približne 35 – 40 minút.

3
Done

Kým sa zemiaky pečú v rúre, prichystáme si ingrediencie, ktorými budeme zemiak plniť. Syr, slaninu a klobásu si narežeme na tenké plátky, cibuľu nakrájame na kolieska. Keď sa zemiaky v rúre upečú domäkka, nakrájané suroviny striedavo vkladáme do jednotlivých zárezov v zemiakoch. Následne plnené zemiaky vložíme späť do rúry nastavenej na rovnakú teplotu a dopekáme ešte 15 minút. Zemiaky sú vnútri prepečené a krásne chrumkavé na povrchu.

Dobrú chuť.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

admin

previous
Ten najlepší raffaello krém do rôznych dezertov alebo len tak na maškrtenie.
next
Zo včera mi ostala ryža a nevedela som, čo s ňou. Potom som pripravila rodine tento skvelý recept a nevedia si ho vynachváliť!
previous
Ten najlepší raffaello krém do rôznych dezertov alebo len tak na maškrtenie.
next
Zo včera mi ostala ryža a nevedela som, čo s ňou. Potom som pripravila rodine tento skvelý recept a nevedia si ho vynachváliť!