Ingrendiencie
-
10 ks Cherry paradajky
-
1 pl Šošovica
-
1 ks Mrkva
-
1 ks Repa-cvikla
-
400 g Paradajkový pretlak
-
1 pl Ovsené vločky
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
1 ks Bazalka
-
600 ml Voda
-
1 pl Maslo
-
1 pl Med
-
p.ch. Rasca mletá
-
p.ch. Tymián sušený
-
p.ch. Soľ
-
p.ch. Tvrdý syr
Popis
Zimná polievka plná vitamínov, pre posilnenie a doplnenie potrebných bielkovín a antioxidantov počas zimného obdobia. Podávame s kopčekom parmezánu, nastrúhaným ementálom, alebo kopčekom kyslej smotany, príp. creme fraiche, alebo sladkou smotanou.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mrkvu a cviklu si nastrúhame, aby sa nám uvarila do mäkka, a všetky ingrediencie okrem masla a medu pridáme do vitamilku. Ak nemáte tento výrobník, dajte do hrnca a po uvarení rozmixujte ponorným mixérom. Dochutíme drvenou rascou, tymiánom a dáme variť na režim ovsená kaša. Po dokončení programu stlačíme ešte raz program sekanie ovocia, aby sme mali polievku hodvábne krémovú. |
2
Hotovo
|
Polievku dochutíme maslom, medom, soľou a podávame buď s kopčekom parmezánu, nastrúhaným ementálom, alebo kopčekom kyslej smotany, príp. creme fraiche, alebo sladkou smotanou. Vždy všetko solíme až na záver, nakoľko varom soľ stráca na intenzite a potom jej musíte dať oveľa viac. |