Ingrendiencie
-
10 ks menších Zemiaky
-
20 plátkov Slanina
-
Omáčka
-
25 g Maslo
-
1 pl Hladká múka
-
250 ml Kurací vývar
-
100 g Kyslá smotana
-
z 1/2 ks Citrónová šťava
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Zemiaky pečené v chutnom, slaninovom župane môžu byť ako chutná príloha, tak aj samostatným hlavným chodom. Zemiaky v chrumkavej slanine chutia úplne božsky. Recept si zamilujete ako pre jeho chuť, tak pre jeho rýchlosť. Príprava je úplne jednoduchá.
Na tejto dobrote si pochutí cela Vaša rodina aj priatelia! Uvidíte, že si ju zamilujete ihneď po prvom ochutnaní! Tieto slaninové zemiaky sú proste božské!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky očistite a uvarte v šupke. Nechajte vychladnúť a šupku odstráňte. Teraz stačí zemiaky obaliť slaninou. Na každý zemiak použite 2 plátky slaniny. Zemiaky vyskladajte do zapekacej misy. Dajte zapekať. Pečte podľa skúseností s Vašou trúbou.Mezitím pripravte omáčku. |
2
Hotovo
|
Maslo rozpustíme a za stáleho miešania a zahrievanie ho zmiešame s múkou. Prilejeme vývar. Ešte chvíľu varíme. Potom odstavíme a pridáme smotanu. |
3
Hotovo
|
Ďalej pridajte citrónovú šťavu, soľ, korenie a ďalšie, ľubovoľné koreniny. Omáčku nalejte na zemiaky 10 minút pred koncom pečenia. |