Ingrendiencie
-
Pláty
-
3 ks Vajcia
-
190 g Maslo
-
3 pl Med
-
1 hrnček Krupicový cukor
-
2 čl Jedlá sóda
-
p.p. Hladká múka
-
Náplň
-
2 hrnčeky Práškový cukor
-
1,5 l Kyslá smotana
Popis
Oslaďte si deň neuveriteľne chutným tradičným ruským medovníkom. Jeho chuť sa rozplýva na jazyku a nebudete ho mať nikdy dosť. Je úplne úžasný v kombinácii s kávou alebo čajom. Príprava je jednoduchá a zvládne ju úplne každý! Uvidíte, že na tejto dobrote si pochutí celá rodina.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravte si vodný kúpeľ a v ňom vyšľahajte vajcia s cukrom do hladkej peny. |
2
Hotovo
|
Maslo s medom si rozpustíme v menšom hrnci. Tenkým prúdom prilievame hmotu z masla a medu do peny, ktorú sme vyšľahali z vajec a cukru. Potom pridáme jedlú sódu. Odstavíme z plameňa a do ešte teplej zmesi pridávame hladkú múku. Múky pridávame toľko, aby sme docielili mäkkého cesta, s ktorým sa jednoducho pracuje. Rozdelíme ho potom na 4 časti. |
3
Hotovo
|
Pripravíme si plech na pečenie, ale nevykladáme ho papierom na pečenie. Na papieri si vyvaľkáme cesto, ktoré preložíme aj s papierom na plech a upečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Cesto zapečte len krátko. Kraje upečeného cesta môžeme začistiť a odrezky rozdrviť. Môžeme je potom ešte použiť navrch. |
4
Hotovo
|
Rovnakým spôsobom upečte aj ostatné pláty. |
5
Hotovo
|
Potrieme všetky upečené pláty a takto navrstvené medové rezy odložíme do chladničky. Pokiaľ možno na celú noc. Ak prejdú dostatočným chladom, sú krásne vláčne a nevysušené. Zdieľajte tento báječný recept na tradičné ruský medovník aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú! |