Ingrendiencie
-
1/2 kg Zemiaky
-
4 PL Olej
-
50 dkg Mleté bravčové mäso
-
20 dkg Cibuľa
-
40 dkg Paradajky
-
2 PL Paradajkový pretlak
-
80 dkg Čínska kapusta
-
p.ch. Strúčiky cesnaku
-
p.p. Majorán
-
p.p. Mletá červená paprika
-
p.p. Rasca
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Ak nestíhate vyvárať dlhé obedy a chcete mať varenie rýchlo za sebou, pripravte si tento rýchly a výdatný pokrm.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky očistite, v celku uvarte a po vychladnutí nakrájajte na kolieska. Cibuľu očistite a nakrájajte na kocky, kapustu rovnako umyte, nakrájajte. Paradajky sparte, očistite od šupky a nakrájajte. Cesnak olúpte a prelisujte. |
2
Hotovo
|
Na rozpálenom oleji poduste cibuľu, pridajte mäso, kapustu, cesnak, paradajky a paradajkový pretlak. |
3
Hotovo
|
Všetko premiešajte a varte približne 15 minút. |
4
Hotovo
|
Zmes nechajte chvíľu vychladnúť, medzitým vymastite zapekaciu misu, dajte do nej polovičku zemiakov, zmes a prikryte zvyškom zemiakov. Na vrch môžete dať plátky masla a prikryte. Následne pečte pri teplote 180°C 20 minút. |
5
Hotovo
|
Ingrediencie by mali pokryť porcie pre šesť osôb. Po dopečení môžete ľubovoľne dozdobiť. Prajeme dobrú chuť. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |