Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
2 pl Sojová omáčka
-
2 pl Kokosový olej
-
3 pl Kremžská horčica
-
1 pl Med
-
4-5 ks Strúčiky cesnaku
-
p. ch. Talianska zmes korenia
-
p.ch. Soľ
Popis
Zemiaky sú častým hosťom na našom stole. A zaslúžene, pretože tento zeleninový pokrm sa dokonale zladí s akýmkoľvek šalátom, mäsom, hydinou, rybami …
Chcem sa s vami podeliť o nový netradičný recept na pečené zemiaky .Vrcholom tohto pokrmu je pikantná marináda s cesnakom, sójovou omáčkou a medom, ktorá dodá zemiakom zlatý nádych a chrumkavú chuť .
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky dôkladne umyjeme, dáme variť v celku aj zo šupou do vody. Keď sa voda varí ,pridáme trochou soli a varíme na miernom ohni, kým nezmäknú. |
2
Hotovo
|
Pripravíme sójovú marinádu : Zmiešajte v miske sójovú omáčku, med, horčicau sušené bylinky,pretlačený cesnak a rastlinný olej. Soľ nie je nutné pridávať, pretože sójová omáčka je už slaná, a my sme varili zemiaky v osolenej vode. |
3
Hotovo
|
Čo sa týka medu domnievame sa, že má veľmi výraznú chuť, ktorá môže zabiť chuť ďalších prísad. Ak nie ste zástancom medu v marináde, môžete ho úplne vynechať. |
4
Hotovo
|
Pečenie na troche oleja pri 200 stupňoch do zlatista. |