Ingrendiencie
-
Cesto
-
8 ks Bielka
-
8 pl Cukor
-
8 pl Polohrubá múka
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
Náplň
-
1/2 l Mlieko
-
8 ks Žľtky
-
2 bal. Číra želatína
-
1/2 l Smotana
-
100 g Čokoládové hobliny
-
150 g Práškový cukor
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bielka s cukrom si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút. |
2
Hotovo
|
Pripravíme si plnku. Želatínu si pripravíme podľa návodu. 1/2 l mlieka si dáme variť na oheň – teplé mlieko odstavíme. Žĺtka s cukrom vyšľaháme a pridáme teplé mlieko. Spolu spojíme a dáme znova na oheň. Keď máme hmotu horúcu, pridáme pripravenú želatínu a dôkladne premiešame. Hmotu necháme vychladnúť. |
3
Hotovo
|
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a vmiešame ju do vychladnutej žĺtkovej hmoty. Horkú čokoládu si nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ju do plnky. Premiešame a takto pripravenú plnku si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do chladničky na minimálne 5 hodín (najlepšie na celú noc) a následne môžeme podávať. |
4
Hotovo
|
Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |