Ingrendiencie
-
20 g Tuk
-
20 g Čerstvé droždie
-
500 g Hladká múka
-
80 g Cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
p.ch. Soľ
-
120-20 ml Kyslá smotana
Popis
Vanilkové rožky sú ďalším z typických druhov koláčov, ktoré sa pečú v každej domácnosti. Možno sa Vám to zdá skoro, ale za chvíľu sú tu Vianoce , a preto je dobré sa na ne pripraviť. Upečte si tento rok tieto rožteky!
Recept je jednoduchý a zaručí, že dokážete pripraviť výborné domáce vanilkové rožteky, aké robievala Vaše babička, či mamička. Nemusia sa báť ani začiatočníci. Ak nechcete čakať na Vianoce, môžete recept vyskúšať hneď!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vanilkové rožky sú ďalším z typických druhov koláčov, ktoré sa pečú v každej domácnosti. Možno sa Vám to zdá skoro, ale za chvíľu sú tu Vianoce , a preto je dobré sa na ne pripraviť. Upečte si tento rok tieto rožteky! Recept je jednoduchý a zaručí, že dokážete pripraviť výborné domáce vanilkové rožteky, aké robievala Vaše babička, či mamička. Nemusia sa báť ani začiatočníci. Ak nechcete čakať na Vianoce, môžete recept vyskúšať hneď! |
2
Hotovo
|
Ďalší deň cesto vyvaľkajte na hrúbku cca 1 mm a vykrájajte z neho rožky. Predhrejte rúru a rožteky naskladajte na plech s papierom na pečenie. |
3
Hotovo
|
Upečte rohlíčky dozlatista a nakoniec posypte práškovým cukrom. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |