• Home
  • Koláče
  • Všetci si odo mňa pýtali tento recept. Je akurát sladký s krémovým tvarohom a navyše obsahuje len veľmi málo kalórií!
0 0
Všetci si odo mňa pýtali tento recept. Je akurát sladký s krémovým tvarohom a navyše obsahuje len veľmi málo kalórií!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
250 g Polohrubá múka
120 g Maslo
štipka Soľ
3 PL Voda
500 g Jemný tvaroh
1 bal. Vanilkový cukor
trochu Citrónová kôra
180 g Kryštálový cukor
250 g Kyslá smotana
2 ks Vajcia
3 ČL Škrobu
400 g zavárané Broskyne

Všetci si odo mňa pýtali tento recept. Je akurát sladký s krémovým tvarohom a navyše obsahuje len veľmi málo kalórií!

Kuchyňa:
  • 45min
  • Porcie 6
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Ak chcete usporiadať malú oslavu bez zvláštnej príležitosti, alebo jednoducho zavolať priateľov na návštevu a neviete čo upiecť, máme pre vás tip. Vychutnajte si voňavú a sladučkú maškrtu, ktorú pripravíte ľahko a bez väčšej námahy už za pár minút. Svieža broskyňová torta je to najlepšie riešenie na teplé dni.

(Visited 241 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Maslo si rozpustite, zmiešajte ho s múkou a soľou, pridajte vodu a vymieste cesto. Odložte ho do chladničky na približne 20 minút.

2
Hotovo

V hlbšej mise si pomocou ručného mixéra dôkladne zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, škrob, citrónovú kôru, vanilkový cukor a kyslú smotanu.

3
Hotovo

Cesto dajte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie tak, aby ste pokryli aj okraje. Potom ho na niekoľkých miestach popichajte vidličkou, aby sa z koláča odparila vlhkosť. Samotné cesto bez plnky dajte do rúry predhriatej na 180 stupňov približne na 10 minút.

4
Hotovo

Keď sa cesto predpečie, vyberte ho z rúry a vylejte doň tvarohovo smotanovú plnku. Na vrch naukladajte broskyne. Ovocie zatlačte do plnky, aby z neho trčal len vrch.
Znížte teplotu v rúre na 170 stupňov a koláč pečte ešte 40 minút.

5
Hotovo

Po upečení nechajte tortu vychladnúť, posypte ju práškovým cukrom a podávajte. Tento dezert je hotové nebíčko v papuľke a zvládnu ho pripraviť aj úplní začiatočníci. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
PARÍŽSKY KRÉM podľa starého receptu našich babičiek: Budete si olizovať všetky prsty
Ďalší
Vyprážané holandské rezne z mletého mäsa plnené strúhaným syrom!
Predošlý
PARÍŽSKY KRÉM podľa starého receptu našich babičiek: Budete si olizovať všetky prsty
Ďalší
Vyprážané holandské rezne z mletého mäsa plnené strúhaným syrom!