• Home
  • Koláče
  • Višňové kocky s vanilkovým krémom, po ktorých sa len tak zapráši
0 0
Višňové kocky s vanilkovým krémom, po ktorých sa len tak zapráši

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

3 ks Bielka
70 g Kryštálový cukor
1/2 bal. Vanilkový cukor
z 1/2 ks Citrónová kôra
300 ml Olej
20 ml Voda
60 g Polohrubá múka
20 g Gustina
1 čl Prášok do pečiva
Na vanilkovú plnku
700 ml Mlieko
100 g Kryštálový cukor
6 ks Žľtky
2 bal. Vanilkový puding
2 bal. Vanilkový cukor
1 pl Gustina
150 g Biela čokoláda
150 g Maslo
1 pl Kyslá smotana
Na višňovú plnku
250 g odkôstk. Višne
500 ml Višňová šťava
5 pl Kryštálový cukor
1 bal. Višňový puding
1 pl Gustina
1 pl Palmarin
Ďalej treba
Šlahačka
Strúhaná čokoláda

Višňové kocky s vanilkovým krémom, po ktorých sa len tak zapráši

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Na vanilkovú plnku

  • Na višňovú plnku

  • Ďalej treba

Popis

Zdieľať

Na prípravu cesta (2x) budeme potrebovať:bielkb

(Visited 271 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo
2
Hotovo

Najskôr si uvaríme vanilkový krém. 550 ml mlieka vylejeme do hrnca a dáme na stredne silný oheň. V druhej miske si zmiešame cukor a žĺtka. Poriadne metličkou šľaháme, postupne pridáme k cukru a žĺtkam zvyšné mlieko, vanilkový cukor, vanilkový puding a gustin. Dobre miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Keď už mlieko na ohni vrie, približne 5 PL pridáme do žĺtkovej masy a rýchlo šľaháme. Zvyšné mlieko odstavíme z ohňa a veľmi opatrne doň nalejeme žĺtkovú hmotu.

3
Hotovo

Nezabúdame stále miešať. Keď sme obe hmoty spojili, vrátime späť na oheň a nepretržite miešame, dokým sa nám neuvarí hustý krém. Keď nám krém zhustol, odstavíme a necháme vychladnúť. Do ešte mierne teplej hmoty pridáme bielu čokoládu a 50 g masla, necháme rozpustiť a odložíme bokom, aby nám krém poriadne vychladol.

4
Hotovo

Pripravíme si cesto. Z bielok, kr. a vanilkového cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme postupne citrónovú kôru, olej a vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a škrobom. Sypkú zmes pridáme do snehu a jemne zmiešame. Pripravíme si formu na pečenie o veľkosti 22×35 cm, vylejeme cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov, približne 10 minút. Takto si upečieme 2 pláty cesta.

5
Hotovo

Pripravíme si višňový krém. Višne si pomocou mixéra rozdrvíme, pridáme šťavu, cukor, puding a kukuričný škrob. Poriadne zmiešame a dáme variť na oheň. Za stáleho miešania privedie do varu. Keď vidíme, že hmota nám zhustla, odstavíme a necháme vychladnúť. Do mierne vychladnutého pridáme palmarin alebo maslo a premiešame. Keď sa maslo rozpustí, ešte horúcu višňovú plnku nalejeme na prvý korpus, ktorý sme vložili do vyššej formy.

6
Hotovo

100 g masla si vyšľaháme pomocou mixéra na krémovú hmotu. Pridáme kyslú smotanu a znova premiešame. Do tejto hmoty si pridáme vychladnutý vanilkový krém a mixérom poriadne vyšľaháme.

7
Hotovo

Keď nám višňová plnka vychladla, navrstvíme na ňu pripravený vyšľahaný vanilkový krém a pekne uhladíme. Na vanilkový krém položíme druhý plát cesta. Na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou.

8
Hotovo

Necháme v chladničke postáť minimálne hodinu. Po vychladení koláčika môžeme podávať.

9
Hotovo

Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Ako si vyrobiť čokoládovú misku za pomoci balónika
Ďalší
Brownies so smotanovým syrom a čerešňami
Predošlý
Ako si vyrobiť čokoládovú misku za pomoci balónika
Ďalší
Brownies so smotanovým syrom a čerešňami
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here