• Home
  • Rôzne
  • Vidiecky závin s kyslou kapustou a slaninkou-na každú príležitosť
0 0
Vidiecky závin s kyslou kapustou a slaninkou-na každú príležitosť

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

275 g Lístkové cesto
300 g Kyslá kapusta
200 g Udená slanina
2 ks Cibuľa
1 ks Kápia
1 ks Vajcia
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Rasca
p.ch. Majorán

Vidiecky závin s kyslou kapustou a slaninkou-na každú príležitosť

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Rýchlo a chutne pripravíte tento naozaj sýty závin, ktorý v sebe ukrýva to najlepšie zo slovenského vidieku. Behom 35 minút je slané občerstvenie pripravené a veríme, že sa dlho na tanieri nezohreje.

(Visited 746 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Rúru rozohrejeme na 180 °C.

2
Done

Vo väčšom hrnci dáme smažiť na konci pokrájanú slaninku.

3
Done

Keď slaninka pustí masť a bude takmer chrumkavá, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a orestujeme do sklovita.

4
Done

Potom pridáme na kocky nakrájanú kapiu a minútku opečieme.

5
Done

Nakoniec pridáme s cedenú kapustu, asi pol deci vody a zakryté necháme krátko podusiť 5 - 7 minút.

6
Done

Na pracovnej doske rozbalíme už vyvaľkaný plát lístkového cesta. A keď kapusta vychladne natoľko, aby nás nepálila, rovnomerne ju rozložíme na cesto a posypeme trochou voňavého majoránu.

7
Done

Cesto pozdĺžnou stranou zavinieme do rolky a premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo použijeme papier pribalený v balíčku s cestom).

8
Done

Závin potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a upečieme do zlato hneda – približne 20 minút.

Lydia

previous
Čokoládové palacinky s višňovou omáčkou s brandy
next
Srbské rebierko
previous
Čokoládové palacinky s višňovou omáčkou s brandy
next
Srbské rebierko