Ingrendiencie
-
2-3 ks Kuracie prsia
-
200 g Smotanový syr
-
1 kocka Kurací bujon
-
150 g Šampiňóny
-
1 ks Paradajky
-
1 ks Chilli papričky
-
100 ml Mlieko
-
podľa chuti Soľ, korenie
-
1-2 PL Olej
-
Petržlenová vňať
Popis
Milujete omáčky k mäsu, no neviete akú by ste si urobili? Ide o omáčku spolu s mäsom. Všetky ingrediencie kúpite v každom obchode vo vašom okolí. Prílohu k tomuto jedlu môžeme zvoliť napríklad zemiaky alebo ryžu no pokojne ju môžeme pridať ako omáčku do cestovín.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravíme si kuracie prsia na kuchynský stôl a dôkladne ich očistíme, umyjeme a osušíme. Nakrájame ich na tenšie rezance, alebo kocky, záleží len na vás. Dáme ich do misky, kde ich okoreníme a osolíme. Výber korenia je na vás a množstvo necháme tiež na vás. |
2
Hotovo
|
Na panvici rozpálime trochu oleja a mäso opražíme z každej strany, zároveň pridáme naše šampióny. Keď máme mäsko osmažené a aj hubky, pridáme smotanový syr, na drobno nakrájanú paradajku, chilli papričku a všetko spolu dusíme. Pridáme mlieko, bujón, ktorý sme rozbili v troche vody a ešte povaríme. Keď máme mäso uvarené, ochutnáme, prípadne dochutíme a môžeme podávať. Na vrch dáme trochu petržlenu |