• Home
  • Hlavné jedlá
  • Tradičné chrumkavé fašiangové fánky podľa babkinho receptu: U nás na stole nikdy nevydržia dlho a túto dobrotu rozplývajúcu sa na jazyku miluje celá rodina
0 0
Tradičné chrumkavé fašiangové fánky podľa babkinho receptu: U nás na stole nikdy nevydržia dlho a túto dobrotu rozplývajúcu sa na jazyku miluje celá rodina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 g Hladká múka
5 ks Vajcia
2 pl Kyslá smotana
25 g Maslo
1 pl Rum
1 pl Práškový cukor
1 bal. Vanilkový cukor
1 pl Voda
štipka Soľ
p.p. Bračová masť

Tradičné chrumkavé fašiangové fánky podľa babkinho receptu: U nás na stole nikdy nevydržia dlho a túto dobrotu rozplývajúcu sa na jazyku miluje celá rodina

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ak ste si ešte nestihli urobiť túto vynikajúcu fašiangovú pochúťku je najvyšší čas, aby ste to zmenili. Voňavé chrumkavé fánky sú neodmysliteľnou súčasťou tohto obdobia. Nádherne rozvoňajú celý dom a pripomínajú nám naše tradície. Hodia sa ku káve, čaju alebo len tak, na domáce maškrtenie. U nás na stole nikdy nevydržia dlho a túto dobrotu rozplývajúcu sa na jazyku miluje celá rodina. Vyskúšajte tento recept na fantastické a jemné fánky, ktorý si určite zamilujete vďaka ich neodolateľnej chuti.

(Visited 164 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

V mise si ručne alebo mixérom vymiešame žĺtka, cukor, soľ, maslo a smotanu. Pridáme alkohol alebo ocot a trošku vody. Cez sito postupne sypeme múku a vymiešame jednu hmotu.

2
Done

Celá masa by mala byť pomerne tuhá a nesmie sa lepiť na prsty. Cesto potom vaľkáme niekoľko minút na doske, ktorú sme si posypali múkou. Prekladáme ho napoly a znova rozvaľkáme na plochu, tento postup opakujeme niekoľko krát.

3
Done

Ideálne je potom cesto odložiť na pol hodinu do chladničky. Následne ho rozvaľkáme na hrúbku približne 2 mm. Cesto narežeme na pásy.

4
Done

Každý pás potom v strede pozdĺžne prerežeme tak, aby sme vytvorili úzky otvor. Ním potom prevlečieme jeden koniec cesta a vytvoríme tak akúsi „mašličku“.

5
Done

V hlbokom hrnci si rozpálime masť do ktorej postupne ukladáme fánky a smažíme ich z každej strany niekoľko sekúnd dozlata. Fánky potom ukladáme na tanier vystlaný papierovými obrúskami, ktoré vsajú prebytočnú masť.

6
Done

Hotové fánky posypeme práškovým cukrom a podávame. Táto chrumkavá dobrota vyzerá lákavo a chutí fantasticky. Najlepšie sú dve až tri hodinky po príprave. V uzavretej dóze vydržia aj niekoľko dní. Dobrú chuť!

Lydia

previous
Fajnová čokoládová dobrota pripravená bez múky a pečenia! Ľahodná a rýchl
next
TOP dobrota s bravčovým mäsom a vajíčkom. Toto nesmie chýbať na žiadnom sviatočnom stole
previous
Fajnová čokoládová dobrota pripravená bez múky a pečenia! Ľahodná a rýchl
next
TOP dobrota s bravčovým mäsom a vajíčkom. Toto nesmie chýbať na žiadnom sviatočnom stole