Ingrendiencie
-
600 g Zemiaky
-
4 pl Maslo
-
1 čl Tymián sušený
-
p.ch. Soľ, korenie
-
200-220 ml Kurací vývar
-
1 pl Citrónová šťava
-
3 ks Strúčiky cesnaku
Popis
Hľadáte vhodnú prílohu pre Váš obed či večeru? Tieto zemiaky sú úplne geniálne! Robia sa na masle v rúre, a tesne predtým než budú hotové, pridáme kurací vývar s citrónom a cesnakom. Sú vynikajúce! My ich u nás doma takto robíme len tak samotné a pochutí si celá moja rodina.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Vložíme do misky, pridáme soľ a korenie podľa chuti, maslo a dobre premiešame. Keď máme zemiaky krásne premiešané, dáme ich na plech a vložíme ich do rozpálenej rúry. |
2
Hotovo
|
Ja mám rúru vždy na 240 stupňov, ale každá rúra pečie inak. Zemiaky necháme piecť približne 10 minút. Nezabudnite zemiačiky otočiť, nech sú zlatisté z oboch strán. |
3
Hotovo
|
Keď sú zemiaky krásne zlatisté, pridáme k nim kurací vývar s citrónom a pretlačeným cesnakom a pečieme ďalších 10 minút. |
4
Hotovo
|
Po 10 minútach máme hotovo a môžeme si užívať túto lahodnú prílohu, ktorá sa hodí ku všetkému. Dobrú chuť:) Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |